Käänneyhtiöt

Näin pörssiyhtiö kellisti tappioputken – Suominen on todellinen käänneyhtiö

Suominen käänneyhtiö osakekurssi

Pörssikolumnisti Henri Elo kertoo blogissaan, millä keinoilla kuitukangasvalmistaja Suominen käänsi liiketoimintansa kannattavaksi.

Monet osakesijoittajat etsivät pörssistä käänneyhtiöitä, jotka ovat saaneet tappiollisen toimintansa reivattua kuiville. Käänneyhtiöt voivat tarjota hulppeita tuottoja niille sijoittajille, jotka huomaavat käänteen ennen kuin se on hinnoiteltu täysimääräisesti pörssikurssiin.

Pörssikolumnisti Henri Elon havainnot pörssiyhtiö Suomisen käänteestä ovat opettavaista luettavaa käänneyhtiöitä metsästävälle sijoittajalle.

Elo kertoo blogissaan, mitä tarvittiin jotta Suominen sai käännettyä usean vuoden tappioputken voitolliseksi. Yhtiö tarpoi tappioputkessa vuosina 2005 – 2011, jolloin tulos oli pakkaselle kuutena vuotena seitsemästä.

Vuonna 2012 tapahtui kuitenkin käänne, joka muutti yhtiön suunnan. Käänteen ajoissa havainneet sijoittajat ovat tehneet Suomisen osakkeelle muhkean tilin. Vuoden 2013 jälkeen osakekurssi on kivunnut ylös yli 140 prosenttia.

Mitä siis tapahtui?

Avain muutokseen olivat onnistuneet yritysjärjestelyt.

Elon mukaan Suomisen käänteeseen vaikutti ratkaisevasti Ahsltromin ja Suomisen yritysjärjestely, jossa Suominen osti Ahlstromin Home and Personal -liiketoiminnan loppuvuonna 2011. Lisäksi yhtiö myi heikosti kannattavan Codi Wipes -kosteuspyyhetoiminnan sijoitusyhtiölle vuonna 2013. Loppukesällä 2014 Suominen sitten luopui joustopakkausliiketoiminnasta, myytyään sen brittiläiselle pääomasijoitusyhtiölle.

Suominen siis myi rankalla kädellä rönsyjään ja keskittyi vain kuitukankaisiin. Yhtiö on Elon mukaan investoinut vahvasti kasvaville markkinoille ja korkean lisäarvon tuotteisiin.

Käänteen taustalla on onnistuneiden yritysjärjestelyjen ja ydinliiketoimintaan keskittymisen lisäksi myös hyvä johtaminen.

Suomisen toimitusjohtajana on ollut vuodesta 2011 lähtien tekniikan lisensiaatti Nina Kopola.

”Sijoitusmessuilla marraskuussa 2016 Kopola oli ständillään äärimmäisen asiakaslähtöinen esitellessään asiakkaidensa lopputuotteita ja niiden ominaisuuksia”, Elo toteaa.

Myös aiempi toimitusjohtaja teki Elon mukaan hyvää työtä. ”Suomista läheltä seuraavan sijoittajan mukaan yhtiössä tehtiin hyvää työtä jo Petri Roligin toimitusjohtajakaudella 2008-2011, jolloin yhtiö toteutti tärkeän yrityskauppansa Ahlstromilta.”

Suominen on Elon mukaan tällä hetkellä mielenkiintoinen sijoituskohde.

”Ostoa harkitsevan sijoittajan kannalta kurssikäyrä on vaipunut kiintoisaan notkoon sitten kovan nousurykäyksen 2013-2015. Tuoteportfoliotaan ja tuotantokoneistoaan kovasti trimmaava ja olennaisesti nykyistä korkeampaa liikevaihtoa ja liikevoittomarginaalia tulevaisuudessa tavoitteleva Suominen on harkinnanarvoinen sijoituskohde”, Elo opastaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös