Käänneyhtiöt

Martela nousi Inderesin osakesuosikkien listalle

Inderes nosti tänään kotimaisten pörssiyhtiöiden TOP3-listalleen Martelan, joka korvaa listalla Verkkokauppa.comin.

Inderes nosti tänään kotimaisten pörssiyhtiöiden TOP3-listalleen Martelan, joka korvaa listalla Verkkokauppa.comin.

Anlyysitalon mukaan Martela on vuosien 2012-2014 tappiollisuuden ja kriisivaiheen jälkeen löytänyt strategisen suunnan ja yhtiö sai nostettua tuloksensa viimein voitolliseksi vuonna 2015.

”Merkittävien kustannussäästöohjelmien ansiosta vuoden 2016 vertailukelpoinen EBIT-marginaali nousi yhtiön mittakaavassa jo erinomaiselle 5,3 %:n tasolle. Yhtiön tuloskäänteen myötä osakkeen riskiprofiili on merkittävästi laskenut, sillä rahavirta on parantunut ja tase on noussut nettovelattomaksi”, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

Inderes odottaa Martelan kannattavuuden edelleen vahvistuvan vuonna 2017 Venäjältä ja Puolasta vetäytymisen ansiosta, sekä Martelan vuonna 2016 päättyneiden säästöohjelmien heijastuessa täysimääräisenä yhtiön tulokseen.

Martelan osake on myös arvostukseltaan houkuttelevasti hinnoiteltu.

”Martelan kuluvan vuoden P/E-luku on ennusteillamme noin 11x ja EV/EBITDAkerroin noin 4x. Arvostustaso on mielestämme suhteellisesti ja absoluuttisesti alhainen erityisesti huomioiden Martelan viimeisen vuoden aikana pienentynyt riskiprofiili.”

Hyvässä skenaariossa Martelan osakkeessa on Indersin mukaan huomattavasti enemmän nousuvaraa, sillä yhtiö itse tavoittelee kahdeksan prosentin liikevoittomarginaalia vuonna 2018 ilman kertaeriä. ”Mikäli yhtiö yltää tähän tavoitteeseen, olisi osakekohtainen tulos arviomme mukaan noin 1,8 euroa ja osakekurssi varovaisella 11x P/E-kertoimella silloin noin 20 euroa.”

Kommentoi
Ylös
>