Sijoitusideat

Nordea: YIT:n osake laskenut jo ostotasolle

YIT rakennusliike osakekurssi osakkeet

Rakennusliike YIT:n osake on painunut alas reippaasti tämän vuoden puolella.

Rakennussektorin vahva veto jatkuu YIT päämarkkinoilla ja Nordea toisti tänään osakkeen osta‐suosituksen sekä 8,0 euron tavoitehinnan.

”Itäisessä Keski‐Euroopassa asuntojen kysyntä on piristynyt ja Suomessa kerrostaloasuntojen rakennuslupien kasvu on korkeimmalla tasollaan jopa 16 vuoteen. Samalla kuluttajaluottamus on kohentunut, joten asuntoja myydään yhä enenevässä määrin kuluttajille, jonka myötä yhtiön kannattavuus kohenee”, pankki perustelee ostosuositusta aamukatsauksessaan.

Rakennusyhtiön hyviä kasvunäkymiä kuvastaa se, että kuluttajille suunnatut asuntoaloitukset kasvoivat viime vuonna jopa 43 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Venäjällä yhtiö keskittyy Nordean mukaan tänä vuonna yhä pääoman irrottamiseen, mikä osaltaan painaa kannattavuutta itänaapurissa.

Pitemmällä aikavälillä Venäjä tarjoaa kuitenkin YIT:lle hyviä näkymiä, Nordea uskoo.

”Venäjän talous on kuitenkin kääntymässä, ja Nordean ekonomistit odottavat talouskasvun kiihtyvän, kulutuskysynnän kasvavan ja korkojen laskevan maassa. Tämä luo YIT:lle mahdollisuuden yllättää myönteisesti Venäjän liiketoiminnassaan, ehkä jo tänä vuonna mutta viimeistään ensi vuonna kun pääomaohjelma on maalissa. YIT:n Venäjän liike‐ toiminta oli vielä viime vuonna tappiollista, mutta odotamme segmentin kääntyvän voitolliseksi kuluvana vuonna ja jatkavan nousujohteisesti tulevina vuosina. ”

Nordean positiivinen näkemys perustuu paranevaan kannattavuuteen ja vahvaan tuloskasvuun.

Myös rakennusyhtiön arvostus on houkutteleva ja vuoden 2018 ennustettu EV/EBIT 10,1 on yksi alhaisimpia pohjoismaisella rakennussektorilla.

”Houkutteleva arvostus yhdistettynä parantuviin kassavirtoihin sekä kasvavaa osinkoon tekee yhtiöstä houkuttelevan poiminnan sektorilta. Kotimaisessa mallisalkussa YIT:n paino on 5 %.”, Nordea toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös