Kumppaniblogit

Moni vertailusivusto onkin vain kasa yhteistyökumppaneiden mainoksia

Hypo varoitti jonkin aikaa sitten asunnonostajia asuntolainojen kilpailutussivustoista: “Laina-asiakkaiden on tärkeä huomata, että nämä käyttäjälle ilmaiset palvelut saavat tulonsa valtaosin juuri niiltä pankeilta, joiden lainoja palvelussa vertaillaan”, kirjoittaa Hypon pankinjohtaja Sami Vallinkoski Hypon blogissa.

Varsinkin kulutusluottoja ja pikavippejä vertailevista sivustoista moni toimii juuri näin. Lähes kaikilla sivustoilla on “vertailussa” mukana vain sellaisia pankkeja ja lainantarjoajia, joiden kanssa vertailusivusto tekee yhteistyötä ja jotka maksavat palvelusta sivustoille – muita tuotteita ja tarjoajia ei sivuilla näy. Monesti vertailusivustot pyytävät asiakasta jättämään lainahakemuksen, jonka sivusto sanoo kilpailuttavansa useilla eri lainantarjoajilla, ja lähettää sitten parhaan lainatarjouksen asiakkaalle. Edullisin vaihtoehto saattaa hyvinkin jäädä asiakkaalta näkemättä jos sivustolla ei juuri tämän toimijan kanssa ole yhteistyötä. Prosessi ontuu pahasti kun asiakas joutuu luottamaan vertailusivustoon parhaan tarjouksen valinnassa – sivustolle syntyy myös insentiivi näyttää kuluttajalle epäedullisia tarjouksia jos sivusto ansaitsee niistä itse enemmän.

VertaaEnsin.fi on perustettu juuri näistä syistä. Muut kuluttajien rahoitustuotteiden vertailusivustot eivät ole kattavia, avoimia ja läpinäkyviä. Moni vertailusivusto on oikeastaan vain kasa lainaajien mainoksia — ne näyttävät asiakkaalle ainoastaan omien kumppaneidensa tuotteet ja usein vieläpä virheellisillä hinnoilla. Kuluttajia siis johdetaan joko harhaan tai ainakaan koko markkinaa ja kaikkia vaihtoehtoja ei näytetä. Markkina on tavalliselle kuluttajalle tarpeeksi monimutkainen muutenkin ja tämänkaltaiset “vertailupalvelut” eivät sitä selkeytä – päinvastoin.

Me uskomme, että uudessa uljaassa digitaalisessa maailmassa voittavia konsepteja yhdistää avoimuus ja käyttäjien edun pitäminen keskiössä –  tarjoamalla kuluttajille arvokkaan palvelun kaikki voittavat.

Meillä asiakas tekee vertailun sivuillamme, näkee heti hinnat kaikilta pankeilta ja lainantarjoajilta (myös niiltä, joiden kanssa meillä ei ole yhteistyösopimusta), ja tekee itse päätöksen miten haluaa prosessia jatkaa.

VertaaEnsin.fi vertailee tällä hetkellä vakuudettomia lainoja ja luottokortteja. Jatkossa palvelumme laajenee myös muihin tuotteisiin. Pankkiasiointi, vakuutukset, asuntolainat sekä puhelin- ja internetliittymät ovat palveluita, joiden vertailussa ja ostamisessa näen paljon kehitettävää.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

2 kommenttia

2 kommenttia

 1. Avatar

  kommentti

  18.5.2017 at 18:31

  Olipa taas räikeä mainos. Alkaa jo muutenkin ärsyttää nämä Vertaa ensin mainokset. Tämä nyt on kumppaniblogit-osiossa, mutta oma talous-osio on täynnä näiden mainoksia, joista ei edes kunnolla selviä, että kyseessä on mainos.
  Meneekö edes JSN:n kriteereistä läpi?

  • SalkunRakentaja

   SalkunRakentaja

   18.5.2017 at 19:33

   Kiitos palautteesta.

   VertaaEnsin ei ole maksanut meille kyseisen artikkelin julkaisusta (eikä muistakaan tuottamistaan SR-sivuilla julkaistuista jutuista). Tässä tapauksessa saamme affiliate-tuloja, jos lukija menee artikkelin linkkien kautta VertaaEnsin-sivuille ja ottaa palvelun käyttöön. Tämä on ilmaistu artikkelin lopussa kursivoituna tekstinä.

   Tällaiset affiliate-kumppanuudet sekä sisältömarkkinointi ovat käytännössä ainoa tulonlähde sivuillemme (pieni osa tulee myös mainosbannereista). Ilman niitä SalkunRakentaja-sivustoa ei yksinkertaisesti olisi olemassa. Näin massiivisen sivuston ylläpito (meillä on lähes 4000 julkaistua artikkelia) ei ole harrastustoimintaa, vaan työtä. Sivuston ylläpitäminen ei ole myöskään ilmaista, joten tuloja tarvitsemme.

   Sisältömarkkinoinnin ja affiliate-kumppanuuksien vaihtoehto olisi teoriassa se, että sivusto olisi maksullinen (vain jäsenet voisivat lukea juttuja). Emme halua tehdä sivustosta maksullista, emmekä usko että lukijatkaan sitä haluavat.

   On tietenkin harmi jos artikkelit ärsyttävät. Pyrimme siihen että kaikki julkaistut jutut tarjoavat lukijoilla mielenkiintoista ja informatiivista asiaa. Kun julkaisemme päivittäin useita juttuja, aina ei tietenkään voi onnistua.

   Ystävällisin terveisin
   Jorma Erkkilä / SR

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös