Kumppaniblogit

Moni vertailusivusto onkin vain kasa yhteistyökumppaneiden mainoksia

Hypo varoitti jonkin aikaa sitten asunnonostajia asuntolainojen kilpailutussivustoista: ”Laina-asiakkaiden on tärkeä huomata, että nämä käyttäjälle ilmaiset palvelut saavat tulonsa valtaosin juuri niiltä pankeilta, joiden lainoja palvelussa vertaillaan”, kirjoittaa Hypon pankinjohtaja Sami Vallinkoski Hypon blogissa.

Varsinkin kulutusluottoja ja pikavippejä vertailevista sivustoista moni toimii juuri näin. Lähes kaikilla sivustoilla on “vertailussa” mukana vain sellaisia pankkeja ja lainantarjoajia, joiden kanssa vertailusivusto tekee yhteistyötä ja jotka maksavat palvelusta sivustoille – muita tuotteita ja tarjoajia ei sivuilla näy. Monesti vertailusivustot pyytävät asiakasta jättämään lainahakemuksen, jonka sivusto sanoo kilpailuttavansa useilla eri lainantarjoajilla, ja lähettää sitten parhaan lainatarjouksen asiakkaalle. Edullisin vaihtoehto saattaa hyvinkin jäädä asiakkaalta näkemättä jos sivustolla ei juuri tämän toimijan kanssa ole yhteistyötä. Prosessi ontuu pahasti kun asiakas joutuu luottamaan vertailusivustoon parhaan tarjouksen valinnassa – sivustolle syntyy myös insentiivi näyttää kuluttajalle epäedullisia tarjouksia jos sivusto ansaitsee niistä itse enemmän.

VertaaEnsin.fi on perustettu juuri näistä syistä. Muut kuluttajien rahoitustuotteiden vertailusivustot eivät ole kattavia, avoimia ja läpinäkyviä. Moni vertailusivusto on oikeastaan vain kasa lainaajien mainoksia — ne näyttävät asiakkaalle ainoastaan omien kumppaneidensa tuotteet ja usein vieläpä virheellisillä hinnoilla. Kuluttajia siis johdetaan joko harhaan tai ainakaan koko markkinaa ja kaikkia vaihtoehtoja ei näytetä. Markkina on tavalliselle kuluttajalle tarpeeksi monimutkainen muutenkin ja tämänkaltaiset “vertailupalvelut” eivät sitä selkeytä – päinvastoin.

Me uskomme, että uudessa uljaassa digitaalisessa maailmassa voittavia konsepteja yhdistää avoimuus ja käyttäjien edun pitäminen keskiössä –  tarjoamalla kuluttajille arvokkaan palvelun kaikki voittavat.

Meillä asiakas tekee vertailun sivuillamme, näkee heti hinnat kaikilta pankeilta ja lainantarjoajilta (myös niiltä, joiden kanssa meillä ei ole yhteistyösopimusta), ja tekee itse päätöksen miten haluaa prosessia jatkaa.

VertaaEnsin.fi vertailee tällä hetkellä vakuudettomia lainoja ja luottokortteja. Jatkossa palvelumme laajenee myös muihin tuotteisiin. Pankkiasiointi, vakuutukset, asuntolainat sekä puhelin- ja internetliittymät ovat palveluita, joiden vertailussa ja ostamisessa näen paljon kehitettävää.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 0400-132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

>

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös