Asunnot ja kiinteistöt

Loma-asuntojen markkinoilla on kaksi sesonkia

sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,

Mökkikaupoissa on vuodessa kaksi kysyntäaaltoa, väittää SKV Kiinteistövälitys.

SKV Kiinteistövälitys Kysyi kiinteistövälittäjiltään, miltä Suomen mökkimarkkina näyttää tänä keväänä ja kesänä.

Välittäjät ennustavat mökkien ja vapaa-ajan asuntojen hintojen noudattelevan viime vuotta. Mökkien kysynnän sen sijaan ennustetaan hieman piristyvän. ”Mökkisesonki ei ole vielä kunnolla alkanut, mutta odotamme kysynnän olevan hieman pirteämpää kuin edellisenä vuonna. Mökkien myyjät lähtevät yleensä liikkeelle viimeistään toukokuussa”, SKV Kiinteistönvälityksen kenttäjohtaja Marko Vierto kertoo.

Myyjän kannalta parasta aikaa myydä vapaa-ajan asuntoa tai mökkiä on kevät ja alkukesä, neuvoo SKV. Sesongin aikaan ostajia on luonnollisesti enemmän liikkeellä.

”Pääsiäisen jälkeen alkaa ensimmäinen kysyntäaalto, eli mökki kannattaa laittaa myyntiin heti keväällä. Toinen aalto menee juhannuksen molemmin puolin, ja viimeiset myydään loppukesästä. Ammattitaitoinen välittäjä osaa antaa mökille oikean, markkinan mukaisen hinnan vuodenajasta riippumatta”, neuvoo eräs SKV:n välittäjistä.

Mitä tyypillinen loma-asunnon ostaja sitten hakee?

Ostajien kriteerit eivät yllätä. Ostajalle tärkeimpiä kriteerejä loma-asunnolle ovat odotetusti oma ranta ja lyhyt ajomatka. Hyväkuntoiset, mutta kohtuuhintaiset mökit järven rannalla ovat tänäkin kesänä haluttuja, vinkkaavat SKV:n välittäjät.

Sijainti on kuitenkin kuntoakin tärkeämpää.

”Ison vesistön läheisyydestä ollaan valmiita maksamaan, ja kehnommassakin kunnossa olevaa järvenrantamökkiä ollaan nyt valmiita korjaamaan, laajentamaan tai nykyaikaistamaan”, välittäjä kertoo.

Välittäjän mukaan rantapaikoissa ostajan kriteereinä ovat hyvä tieyhteys sekä hyvä ranta, puhdas vesistö ja oikea ilmasuunta. Myös suojainen tontti naapureihin nähden ratkaisee.

Ostajien kriteerit mökkien varustelutasolle ovat olleet nousussa jo useamman vuoden ajan. Barometriin vastanneiden välittäjien mukaan tärkeimmät ominaisuudet mökille ovat läheinen sijainti, oma ranta ja sähkö. Seuraavaksi toivotuimpana olivat rantasauna ja sisä-WC.

”Sisä-WC, sähköt ja suihku ovat melkein jo kaikkien vaatimuslistalla. Mukavuus- ja varustelutason odotetaan olevan lähes samanlainen kuin omassa kodissa”, toteaa välittäjä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös