Arvo-osakkeet

Osinkoaristokraatit tarjoavat hulppeita tuottoja

Useana vuonna osinkojaan kasvattavat osakkeet ovat tarjonneet ällistyttävää ylituottoa verrattuna koko osakeindeksiin verrattuna.

Useana vuonna osinkojaan kasvattavat osakkeet ovat tarjonneet ällistyttävää ylituottoa verrattuna koko osakeindeksiin verrattuna.

Amerikkalaisen S&P 500 -osakeindeksin osakkeisiin perustuva S&P Dividend Aristocrats index on ”eliitti-indeksi”, johon huolitaan vain ne S&P 500 -indeksin yhtiöt, jotka ovat kyenneet nostamaan osinkoaan joka vuosi vähintään 25 vuoden ajan.

Seula on siis äärimmäisen tiukka.

Osinkoaristokraatit tarjoavat paitsi kovaa osakekohtaisen tuloksen kasvua, myös kovaa tuottoa pitkällä tähtäimellä. Osinkojen jatkuva ja johdonmukainen kasvu on myös merkki laadusta. Vain säännöllisesti tuloskuntoaan parantava yritys kykenee kasvattamaan osinkoja vuodesta toiseen.

Suomessa varsinkin sijoituskirjailija Jukka Oksaharju on toistuvasti kertonut suosivansa yhtiöitä, jotka pystyvät kasvattamaan osinkojaan vuodesta toiseen. Osinkosijoittajan ei siis kannata etsiä yhtiöitä, jotka yksittäisenä vuotena tarjoavat korkean osinkotuoton, vaan yhtiöitä, jotka kykenevät kasvattamaan osinkojaan.

Osinkoaristokraatti-indeksi perustettiin vuonna 1989 ja siinä oli aluksi vain 26 yhtiötä. Vuonna 2004 yhtiömäärä nousi 56:een. Tällä hetkellä mukana on 60 yhtiötä, ja htiöt edustavat kaikkia S&P 500 -indeksin toimialoja.

Vain seitsemän alkuperäistä yhtiötä on yhä mukana indeksissä.

Nämä ovat Dover, Emerson Electric, Johnson & Johnson, Coca-Cola, Lowes, 3M ja Procter & Gamble. Näistä yhtiöistä suomalaisille varmasti tunnetuin on Coca-Cola, jonka osingonmaksukykyä Warren Buffett, maailman menestynein sijoittaja, on usein ylistänyt.

Osinkoaristokraatti-indeksin tuottohistoria on vakuuttava.

Historiansa aikana indeksi on lyönyt koko S&P 500 -indeksin mennen tullen. Dividend Growth Investor -sivusto on vertaillut Osinkoaristokraatit -indeksin tuottoa koko S&P 500 -indeksin tuottoon vuosina 1989 – 2016.

Osinkoaristokraattien ylivoima on häikäisevä. Niiden tuotto on lähes kaksinkertainen koko indeksiin nähden.

Kaikki Osinkoaristokraatit-indeksin tämän hetken 60 yhtiötä löytyy Dividend Growth Investor -sivuilta. Osinkoaristokraatteihin on mahdollista sijoittaa ETF:n avulla. Ainoa osinkoaristokraatteja seuraava ETF-rahasto on ProShares S&P 500 Dividend Aristocrats ETF (NOBL).

 

Kommentoi
Ylös
>