Makrotalous

Uudet yhteistyösopimukset tuovat lisää vientiä ja investointeja Kiinan ja Suomen välille

Viime keskiviikkona Helsingissä järjestettiin allekirjoitustilaisuus, jossa solmittiin useita uusia yhteistyösopimuksia niin kiinalaisten ja suomalaisten yritysten kuin julkisten organisaatioiden välillä.

Sopimusten allekirjoittaminen ajoittui Kiinan kansantasavallan presidentti Xi Jinpingin valtiovierailun yhteyteen, Työ- ja elinkeinoministeriö kertoo tiedotteessaan.

”Kiinalaisille Suomen tekee mielenkiintoiseksi korkeaan osaamiseemme ja innovatiivisuusasteeseemme perustuva potentiaalimme tuotekehityskeskuksena sekä asemamme porttina Euroopan markkinoille. Suomalaisille taas Kiinan kasvava keskiluokka ja maan siirtyminen yhä kuluttajavetoisempaan talouteen tarjoaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia esimerkiksi matkailun, talviurheilun ja elintarviketeollisuuden saralla”, sanoo kansliapäällikkö Jari Gustafsson.

Eri ministeriöiden sekä esimerkiksi Finpro Oy:n ja Innovaatiorahoituskeskus Tekesin pitkäjänteisen työn tuloksena tapaamisessa avattiin ovia yhteistyölle uusilla alueilla.

Suomi pyrkii esimerkiksi saattamaan yhteen innovatiivisia suomalaisia yrityksiä sekä Kiinan vahvoja rahoitusmahdollisuuksia. Samoin lentoyhteyksiä Itä-Kiinan ja Suomen välillä tullaan edistämään sekä selvitetään mahdollisuuksia yhteistyöhön koulutuksessa, biotaloudessa sekä cleantech- ja ICT-sektoreilla, kertoo Finpron toimitusjohtaja Markus Suomi.

Tapaamisessa julkistettiin myös Tekesin pääjohtaja Pekka Soinin allekirjoittama yhteistyöasiakirja yhteistyön tiivistämisestä Kiinan tiede- ja teknologiaministeriön sekä Tekesin välillä. Yhteistyön painopisteiksi nousivat IoT, lääketiede, älykäs ja joustava energia sekä älyliikenne.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös