Arvo-osakkeet

Kiinteistösektori myötätuulessa, Helsingin pörssissä aliarvostettuja kiinteistöyhtiötä

Suomen talouden elpyminen tukee myös kiinteistöyhtiöiden näkymiä.

Nordean mukaan korkeammat vuokrausasteet yhdessä vuokrien nousun kanssa kasvattavat kiinteistöyhtiöiden vuokratuottoja. ”Täysin suoraviivaista tämä ei kuitenkaan ole, sillä esimerkiksi parhaimpiin alueisiin sijoittuneiden toimistokiinteistöjen sekä vähemmän houkuttelevilla alueilla sijaitsevien kiinteistöjen näkymät erkanevat toisistaan edelleen. Parhaimmillakin alueilla huonokuntoisimmat toimistokiinteistöt on yhä vaikea täyttää”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Tähän asti kiinteistöyhtiöiden osakkeissa on ollut reilu alennus niiden substanssiarvoon nähden. Nordean mukaan Suomessa kiinteistöyhtiöt ovat pitkään hinnoiteltu keskimäärin jopa 20 prosenttia alle kiinteistöjen arvon. Tätä on perusteltu esimerkiksi kiinteistömarkkinoiden vähällä kauppamäärällä sekä alueiden eriarvoisuudella.

Muissa Pohjoismaissa kiinteistöyhtiöiden nettoarvo on paremmin heijastanut yhtiöiden omistamien kiinteistöjen arvoa.

”Tämä on huomionarvoista varsinkin Cityconissa, jonka kiinteistöistä jopa 60 % sijaitsee Suomen ulkopuolella. Tästä huolimatta Cityconin osake hinnoitellaan edelleen lähes 20 % alle kiinteistöjensä nettoarvon”, Nordea toteaa.

Suomen pörssissä on kolme kiinteistöyhtiötä: Citycon, Sponda ja Technopolis. Näistä kolmesta Technopolis ja Citycon ovat Nordean mielestä mielenkiintoisia ostovaihtoehtoja.

Technopolis osakekurssi kiinteistöyhtiö osakkeet pörssi

 

Kokonaisvaltaisen toimistokonseptinsa sekä keskimääräistä korkeamman vuokratuottonsa ansiosta, Technopolis on houkutteleva sijoituskohde. Tosin osakkeen viimeaikaisen nousun jälkeen nousuvara on rajallinen, Nordea arvioi.

Cityconin osake sen sijaan on Nordean mielestä aliarvostettu suhteessa kiinteistöjensä arvoon. Heikosti kehittyneiden Suomen toimintojen näkymät ovat parantuneet ja yhtiö tarjoaa korkeinta osinkotuottoa kaikista pohjoismaisista kiinteistöyhtiöistä. Nordean ennuste Cityconin osinkotuotolle on 5,6 prosenttia ensi vuodelle.

Nordea nosti Cityconin tavoitehintan eilen 2,65 euroon ja suositus on osta. Technopoliksen tavoitehinta on 3,55 ja Nordea nosti suosituksen tasolle osta. Spondan osakkeelle Nordealla ei ole suositusta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös