Sijoitusideat

Varainhoitoyhtiö: Osta brittiosakkeita

Varainhoitoyhtiö Pictet Asset Management on nostanut Iso-Britannian osakemarkkinat ylipainoon.

“Perinteisesti sijoittajien on kannattanut keventää osakesalkkuaan kesäksi. Tänä vuonna on kuitenkin monta syytä olla noudattamatta vanhaa neuvoa sell in May and go away”, sanoo Pictet Asset Managementin päästrategi Luca Paolini.

Kehittyvien markkinoiden kasvu – vaikka kasvuvauhti onkin hidastunut – vahvistaa edelleen maailmantalouden laaja-alaista elpymistä. Yritysten tulosnäkymät ovat kohtuulliset, ja maailmanlaajuinen rahoitustilanne on suotuisa, kun keskuspankit jatkavat avokätistä elvyttämistä.

Brittiosakkeiden arvostustaso houkutteleva

Tämä vahvistaa Pictetin näkemystä pitää osakkeet ylipainossa: brittiosakkeiden arvostus näyttää hyvältä, mutta Yhdysvaltojen osakkeet ovat edelleen kalliita.

”Olemme nostaneet brittiosakkeet alipainosta ylipainoon, koska punta on heikentynyt uudelleen. Osakkeiden arvostukset ovat houkuttelevalla tasolla ja Ison-Britannian talous on yllättävän vahva”, Pictet toteaa.

punta dollari valuuttakurssi

Ison-Britannian talouden vahvuus viimekesäisen kansanäänestyksen jälkimainingeissa on yllättänyt monet. Punnan arvon jyrkkä lasku äänestyksen jälkeen on osaltaan parantanut maan kilpailukykyä, varainhoitoyhtiö perustelee.

Prosessi EU:sta eroamiseksi on vasta alkamassa eivätkä sen vaikutukset ole vielä konkretisoituneet. Pictetin mukaan Englannin keskuspankin viime kesänä kiireisesti tekemä korkojen lasku ja höllä rahapolitiikka ovat johtamassa luottojen  voimakkaaseen kasvuun yksityisellä sektorilla, mikä lisää tällä hetkellä rahan tarjontaa Ison-Britanniassa.

Viime kuussa vain kahdessa kehittyneiden markkinoiden taloudessa makrotalouden fundamenttitekijät paranivat selvästi. ”Toinen näistä oli Iso-Britannia, toinen Uusi-Seelanti. Iso-Britannia on arvostusten perusteella kehittyneiden markkinoiden toiseksi houkuttelevin markkina”, Pictet toteaa.

Brexit tulee varainhoitoyhtiön mukaan luultavasti jarruttamaan taloutta keskipitkällä aikavälillä. Inflaatio, jota kasvattavat nousevat tuontikulut, todennäköisesti vähentää kuluttajien käytettävissä olevia tuloja punnan heikkenemisestä huolimatta.

Kehittyvät markkinat ja Eurooppa ylipainossa

Pictet suosii edelleen kehittyvien markkinoiden osakkeista. Eurooppalaisten yritysten tulokset paranevat ja niiden tulovirta on vakaa, joten varainhoitoyhtiö säilyttää ylipainon Euroopan yrityssektorissa. ”Olemme laskeneet painoamme japanilaisissa osakkeissa ”single positiveen” talouden kasvun tasaantuessa

Sektoreissa Pictet on karsinut finanssisektorin sijoituksiaan sekä laskenut yleishyödyllisten palveluiden painon neutraaliin. ”Toisaalta olemme nostaneet terveydenhoitosektorin neutraalista ylipainoon sen tuottopotentiaalin ja suhteellisen houkuttelevien arvostusten takia”, Pictet toteaa.

Euro vahvistuu edelleen

Valuuttamarkkinoilla euro on viimeisen kahden kuukauden aikana noussut dollariin nähden lähes kuusi prosenttia. ”Arvioimme, että vahvistuminen voi vielä jatkua. Macronin voitto Ranskassa on lisännyt sijoittajien haluja sijoittaa eurooppalaisiin omaisuusluokkiin, ja myös talousdata on vahvaa”, Pictet ennustaa.

Euro hyötynee myös kasvavasta tuottoerosta  dollariin nähden. Talouskasvun myötä EKP voi lopettaa elvytyksen ja siten vähentää joukkolainaostojaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös