Yritysuutiset

Revenion kannattavuus kasvussa, osake nousee

Revenio konserni julkisti tänään toisen vuosineljänneksen osavuotiskatsauksensa. Sekä liikevaihto, että tulos nousivat viime vuodesta. 

”Vuoden 2017 toinen vuosineljännes oli Reveniolle vahva sekä myynnillisesti että kannattavuudeltaan”, kertoo Revenio-konsernin toimitusjohtaja Timo Hildén.

Revenion liikevaihto vuoden toisella vuosineljänneksellä kasvoi 6,7 miljoonaan euroon, jossa oli kasvua edellisvuodesta 15 prosenttia. Dollarin heikkeneminen söi Revenion liikevaihtoa ja valuuttakurssien vaikutuksella oikaistu liikevaihdon kasvu oli 17,8 prosenttia. Lisäksi edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan ajoittui suuri varastotoimitus Kiinaan. Tästä johtuen vertailukauden liikevaihto oli jo itsessään vahva.

Liiketulos kasvoi 2,3 miljoonaan euroon edellisvuoden 1,7 miljoonasta eurosta. Tuloskasvu oli vertailukauteen nähden 35,5 prosenttia. Kannattavuus on siis varsin hyvällä tasolla, vaikka yritys panostaa kasvuun. Kannattavuuteen vaikuttivat valmistuskustannusten lasku ja kiinteiden kulujen skaalautuvuus. Osakekohtainen tulos oli 0,22 euroa, kun se vuosi sitten oli 0,18 euroa. Revenion kertakäyttöisten anturien myynti kasvoi 29 prosenttia kahteen miljoonaan euroon.

Sijoittajien ensireaktio tulosjulkistukseen oli positiivinen ja osake ampaisi yli kolmen prosentin nousuun.

Icare HOME -silmänpainemittarin tunnettuuden eteen on tehty paljon työtä

Revenio-konserni on panostanut silmänpaineen kotimittaukseen ja ympärivuorokautiseen seurantaan tarkoitetun Icare HOME -silmänpainemittarin tunnettuuden eteen. Revenion tavoitteena on saavuttaa kotimittaukselle korvattavuuskäytäntö. Tavoite ei ole helppo, sillä hoitokäytäntöjen muutos on hidas prosessi.

Revision kannalta positiivista on, että viimeisen puolentoista vuoden aikana on julkaistu 13 kansainvälistä tutkimusta silmänpaineen vuorokauden aikaisesta vaihtelusta ja kaikki tutkimukset tukevat Icare HOME -silmänpaineenmittarin käyttöä osana hoitoprosessia, eikä silmänpaineen vuorokausivaihtelua tai sen merkitystä glaukooman hoidossa enää kyseenalaisteta. Revenio otti viidessä maassa käyttöön loppukäyttäjien tietopankiksi tarkoitetun BeeWell-mobiilisovelluksen ja sovellus on saanut käyttäjiltä positiivista palautetta.

Icare HOME -silmänpainemittarin myyntityö saatiin käyntiin Yhdysvalloissa maaliskuun jälkeen, kun Yhdysvaltojen lääkelupaviranomainen FDA myönsi tuotteelle myyntiluvan 21.3.2017. Esittelykäyttöön tarkoitetut laitteet on toimitettu myyntiorganisaatiolle huhti-toukokuussa, joten lienee aikaista arvioida tuleeko Icare HOME lyömään läpi Yhdysvaltojen markkinoilla.

Revinion tuotteiden myynnille on perusteltuja kasvuodotuksia

Uuden sukupolven Icare ic100 -silmänpainemittari sai katsauskaudella myyntiluvan useammassa uudessa maassa. Icare ic100 on nopeasti syrjäyttänyt edellisen sukupolven Icare TA01 -silmänpainemittarin kaikkialla, missä tuotteella on jo myyntilupa.

Eläinten silmänpaineen mittauksiin lanseerattiin katsauskaudella uusi tuote Icare Tonovet Plus, joka tulee korvaamaan jo yli 10 vuotta markkinoilla olleen Icare Tonovetinin. Kliiniset tutkimukset uudelle tuotteelle on tehty Yhdysvalloissa, ja Icare Tonovet Plus on ainoa markkinoilla oleva tuote, jonka toiminta perustuu eri eläinlajeilla tehtyihin kliinisiin tutkimuksiin.

Jo ennen toimitusten käynnistymistä on Revenio saanut lähes 100 kappaleen ennakkotilaukset Icare Tonovet Plus laitteelle. Eläinten silmänpaineen mittauksiin liittyville tuotteille ei valtaosassa maista tarvita myyntilupaa, joten se voidaan tuoda markkinoille nopeastikin.

Astmatuote Ventican kliiniset tutkimukset jatkuvat ja ihosyövän seulontalaitteen osalta kaupallisen tuotteen suunnittelu ja toteutus on aloitettu. Revenio-konsernin tavoitteena on saada ihosyövän seulontaan tarkoitetun laitteensa hyväksyntävaiheeseen vuoden 2018 aikana.

Revision toisen vuosineljänneksen ainoa pettymys oli Oscaren alkuvuoden laitemyynti, joka oli odotuksia heikommalla tasolla.

Kommentoi
Ylös
>