Talouden trendit

Nokia-kännykät lisäävät suosiotaan – Nokia 6 nousi myydyimmäksi puhelimeksi

Nokia 6 matkapuhelin puhelin talous teknologia

DNA:n myydyimpien puhelimien syyskuun Top 15 -listaa hallitsevat merkeistä Nokia ja Samsung kumpikin viidellä mallilla.

Huaweilta listalla on neljä mallia ja Apple on edustettuna yhdellä puhelimella, DNA kertoo tiedotteessaan. Kaikki viisi uutta Nokia-puhelinta mahtuivat syyskuussa viidentoista myydyimmän puhelinmallin joukkoon, kun myös uusimman Nokia 8 -mallin varsinainen myynti alkoi.

Syyskuun myydyin puhelin oli Nokia 6, ja heti sen taakse toiselle sijalle nousi iPhone 7, joka olikin syyskuussa Applen ainoa malli myydyimpien puhelimien listalla. Kolmannelta sijalta löytyy Honor 8.

”Nokia 6 otti kärkipaikan listalla, kun toimituksia saatiin Suomeen vähän reilummin. Kuluttajat ovat ottaneet mukavasti vastaan koko Nokian tuotepaketin. On kuitenkin selvästi havaittavissa, että Nokia ei saa mitään ilmaiseksi, vaan kuluttajat vertailevat ja arvioivat laitteita toisiinsa ostamisen hetkellä erittäin tarkoin. Loppusyksystä suuri mielenkiinto kohdistuu siihen, miten muut valmistajat reagoivat Nokian vahvaan sisääntuloon markkinoille”, arvioi DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Kisa puhelinmallien keskinäisestä järjestyksestä on tiukka, eikä ykköseksi loikannutta Nokia 6 -mallia lukuun ottamatta mikään puhelimista ottanut erityisen selkeää kaulaa muihin malleihin.

”Suomen puhelinmarkkinoilla on tapahtumassa juuri nyt hienoa kehitystä, kun uusia merkkejä on tullut mukaan ja vieläpä taistelemaan aivan kärkipaikoista. Aikoinaan Huawei nousi nopeasti merkittäväksi toimijaksi koko markkinan tasolla, ja nyt sen teki Nokia. Kuluttajalle on nyt todella hyvin valinnanvaraa, kun päätoimijat Apple, Samsung, Nokia ja Huawei tuovat jatkuvasti yhä upeampia laitteita markkinoille”, Sami Aavikko hehkuttaa.

DNA:n myydyimmät puhelimet syyskuussa 2017

1. (6.) Nokia 6
2. (7.) Apple iPhone 7
3. (2.) Honor 8
4. (-) Samsung Galaxy J3 (2017)
5. (11.) Nokia 5
6. (8.) Samsung Galaxy A3 (2017)
7. (5.) Nokia 3310
8. (14.) Nokia 3
9. (3.) Honor 8 Lite
10. (10.) Samsung Galaxy J5 (2017)
11. (9.) Samsung Galaxy S7
12. (13.) Samsung Galaxy A5 (2017)
13. (12.) Honor 9
14. (-) Huawei P10 Lite
15. (-) Nokia 8

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös