Osakesäästäjien aamupala

Euroopan osakemarkkinoiden kehitys oli syyskuussa vahvinta sitten joulukuun 2016

Kulunut syyskuu oli Euroopassa tuoton suhteen paras sitten vuoden 2016 joulukuun. Alkavalla viikolla huomio kohdistuu Euroopassa muun muassa ostopäällikköindekseihin.

Euroopassa osakkeet jatkoivat nousua myös perjantaina, kun keskeisistä osakeindekseistä Stoxx Europe 600 kohosi 0,47 % ja Euro Stoxx 50 sulkeutui 0,88 % plussalle. Kulunut syyskuu oli Euroopassa osaketuottojen osalta paras sitten joulukuun 2016 Stoxx Europe 600-indeksin noustua 3,8 %. Vahvan kuukauden takana oli muun muassa pankkiosakkeiden hyvä kehitys, mikä oli seurausta kasvaneista kiristyvän rahapolitiikan odotuksista. Lisäksi euroalueen taloudesta kantautui syyskuun aikana vahvoja makrolukuja, jotka tukivat alueen osakkeita.

Alkavalla viikolla Euroopasta saadaan useita mielenkiintoisia tilastoja makrotaloudesta.  Maanantaina vuorossa ovat tehdasteollisuuden ostopäällikköindeksit muun muassa Saksasta, euroalueelta ja Iso-Britanniasta. Tiistaina Saksan osakemarkkinat ovat kiinni vapaapäivän vuoksi. Keskiviikkona vuorossa ovat palvelualan ostopäällikköindeksit Euroopasta.

Kiinasta osakemarkkinoita tukevia ostopäällikköjä

Japanissa on käyty maanantaina osakekauppaa loivasti plussalla, Nikkei 225 +0,22 %. Kiinassa vietetään maanantaina vapaapäivää, mutta lauantaina maasta saatiin ostopäällikköindeksilukuja. Kiinan tehdasteollisuuden ostopäällikköindeksi päätyi syyskuun osalta lukemaan 52,4, ennusteen oltua 51,5.  Toisaalta Caixin:in vastaava tehdasteollisuuden indeksi jäi hieman odotuksista päätyen tasolle 51,0 (odotus 51,5). Erityisen vahvoja lukuja sitä vastoin saatiin Kiinan palvelualalta (ei- tehdasteollisuuden indeksi), mikä päätyi peräti tasolle 55,4, elokuun lukeman oltua 53,4. Kiinan ostopäällikköindeksilukemat tukevat osakemarkkinoiden kehitystä.

 

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

https://www.osakeliitto.fi/jasenyys/liity-jaseneksi/

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös