Oma talous

4 tilannetta, joissa luottokortilla maksaminen kannattaa

Suomalaiset omistavat yhteensä yli 9,7 miljoonaa maksukorttia, ja yhä useammin maksukortit ovat pankki- ja luottokortin yhdistäviä yhdistelmäkortteja. Aina ostoksia tehdessä ei tule hirveästi miettineeksi, kummalla kortin puolella maksun suorittaa, tai vaihtoehtoisesti moni meistä turvautuu aina automaattisesti kortin pankkipuoleen.

Aina ostoksia tehdessä ei tule hirveästi miettineeksi, kummalla kortin puolella maksun suorittaa, tai vaihtoehtoisesti moni meistä turvautuu aina automaattisesti kortin pankkipuoleen.

On kuitenkin tilanteita, jolloin ostokset kannattaa maksaa luottokortilla, ja toisaalta on myös tilanteita, jolloin on järkevämpää maksaa pankkikortilla. Tässä on listattu tilanteet, joissa luottokortilla maksaminen on suositeltavaa.

Luottokorttia tulisi käyttää:

1. Lentojen ostoon

Lentojen osto luottokortilla on monestakin syystä järkevää verrattuna lentojen ostoon pankkikortilla tai tilisiirrolla. Ensinnäkin, jos kävisi niin ikävästi, että lentoyhtiö menisi konkurssiin, luottokortilla maksetun lentolipun hinta on mahdollista saada takaisin luottokorttiyhtiöltä.

Toiseksi, monet luottokortit sisältävät matkavakuutuksen. Pääsääntöisesti luottokortin matkavakuutus on voimassa, jos matka on kokonaan tai osittain maksettu vakuutuksen tarjoavalla luottokortilla. Matkalla sairastumisen ja matkatavaroiden lisäksi luottokorttien matkavakuutukset korvaavat usein myös matkan peruuntumisen. Luottokortin matkavakuutusta hyödyntämällä säästää rahaa, kun vakuutusta ei tarvitse hankkia erikseen vakuutusyhtiöltä.

2. Verkkokaupoissa

Nettiostoksilla luottokortti on huomattavasti turvallisempi vaihtoehto kuin pankkikortti tai perinteinen tilisiirto. Luottokortti tarjoaa ostoksille turvaa monella tapaa. Esimerkiksi jos ostettu tuote ei tule perille tai se ei vastaa myyjän kuvausta, voi luottokorttiyhtiöltä vaatia rahoja takaisin.

3. Kalliita ostoksia tehdessä

Luottokortilla maksaminen on suositeltavaa, kun tekee kalliita ostoksia, olipa kyseessä sitten uusi älypuhelin tai vaikkapa uusi sohva, sillä moneen luottokorttiin sisältyy ostoturvavakuutus. Ostoturva vakuuttaa kortilla maksetut tuotteet rikkoutumisen ja varkauden, joissakin tapauksissa myös katoamisen varalta. Katso alla olevalta videolta, miten ostoturvavakuutus toimii.

4. Arjen menoissa

Vaikka aina sanotaan, että arjen perustarpeita ei tulisi ostaa velaksi, voi arkiostosten maksaminen luottokortilla silti olla järkevää, jos luottokorttilaskun maksaa fiksusti. Kaikilla meillä menee loppujen lopuksi eniten rahaa arkielämään; ruokaostoksiin ja esimerkiksi auton kustannuksiin. Tämän vuoksi kannattaa ottaa ilo irti esimerkiksi maksutapaedusta ja palkintopisteistä nimenomaan arkisia ostoksia tehdessä.

Arkiostosten maksaminen luotolla sopii kuitenkin vain vastuulliselle kortin käyttäjälle, jolla ei ole taipumusta tuhlailuun. Kun arkimenot maksaa luottokortilla, tulee luottokorttilasku maksaa ehdottomasti korottoman maksuajan puitteissa, jotta edut eivät kumoudu luoton alkaessa kasvaa korkoa.

Kommentoi
Ylös
>