Osakesäästäjien aamupala

Lokakuussa vahvaa menoa osakemarkkinoilla, kuukauden päätteeksi vahvoja euroalueen makrolukemia

Euroopassa käytiin tiistaina osakekauppaa plussalla Saksan osakemarkkinan oltua kiinni vapaapäivän vuoksi, indekseistä Stoxx Europe 600 +0,33 %. Kulunut lokakuu oli varsin vahva Euroopan osakemarkkinoilla, kun Stoxx Europe 600 kohosi sen aikana yhteensä 1,8 %

Yksittäisistä sektoreista nousuapua tarjosivat erityisesti matkailu & vapaa-ajan toimialan yhtiöt, joista Ryanair kallistui etunenässä.

Ryanair kohosi peräti 6,86 %, kun yhtiö piti ohjeistuksensa ennallaan laskeneesta tuloskehityksestä huolimatta. Yhtiöllä on ollut viimeaikoina lukusia lentojen peruuntumisia ja lentäjien kanssa erimielisyyksiä. Ryanair teki heinä-syyskuussa yhteensä 895,4 miljoonaan euron nettotuloksen, mikä oli 1,8 % vertailukautta alhaisempi. Liikevaihto kasvoi vertailukauden 2,44 miljardista eurosta 2,52 miljardiin. Ryanair ohjeistaa edelleen sen tuloksen verojen jälkeen olevan kuluvana vuonna välillä 1,40-1,45 miljardia euroa.

Euroalueelta vahvaa makrodataa, tukee osakemarkkinoita

Euroalueen BKT kasvoi vuoden kolmannella kvartaalilla 2,5 % vuositasolla, kertoi tiistaina julkaistu Eurostatin ennakkotilasto. Ekonomistit odottivat keskimäärin 2,1 prosentin kasvulukemaa. Kvartaalitasolla kasvua kertyi odotusten mukaisesti 0,6 %.

Euroalueen työttömyysaste laski syyskuun osalta 8,9 prosenttiin elokuun 9,0 prosentista. Työttömyysaste on viimeksi ollut yhtä alhainen vuonna 2009.

Euroalueen inflaatio laski lokakuun ennakkotilaston mukaan 1,4 prosenttiin syyskuun 1,5 prosentista. Inflaatiokorin kaikista volatiileimmista komponenteista putsattu nk. pohjainflaatio jäi 0,9 prosenttiin vuositasolla. Erityisesti palveluiden hintakehitys oli viime kuukausiin verrattuna heikkoa, mistä saatiin jo aiemmin esimakua Saksan inflaatioraportin yhteydessä.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös