Osakesäästäjien aamupala

Saksan Ifo-indeksi ennätystasolle, kertoo maan talouden olevan huippuiskussa

Euroopan osakemarkkinoilla päädyttiin perjantaina loivasti miinukselle, Stoxx Europe 600 -0,13 %. Yksittäisistä maista Saksan DAX kohosi 0,39 %, mutta Lontoon FTSE 100 laski 0,10 %.

Saksasta saatiin perjantaina maan Ifo-indeksi marraskuulta. Indeksi kohosi lukemaan 117,5 lokakuun lukemasta 116,7. Ekonomistit odottivat marraskuulta lukemaa 116,6. Ifo-indeksi on kyselytutkimuksella toteutettava indikaattori, joka mittaa yritysten tämän hetken liiketoimintaympäristöä sekä tulevia näkymiä seuraavalle puolelle vuodelle. Indikaattori on marraskuun osalta kaikkien aikojen ennätystasolla. Erityisesti liiketoimintaympäristön näkymissä tapahtui kehitystä parempaan lokakuuhun verrattuna. Toisaalta kyselytutkimus tehtiin ennen Saksan hallitusneuvottelujen kaatumista.

Suomen osakemarkkinat

Helsingin pörssi päätyi perjantaina niukasti plussalle, OMX Helsinki +0,04 %.

Kiinteistösijoitusyhtiö Investors House kertoi maanantaina strategiapäivityksessä tavoitteistaan. Yhtiö pyrkii tuomaan omistajilleen vähintään 10 prosentin kokonaistuoton. Osingonjaon suhteen tavoitteena on maksaa 50-90 prosenttia edellisvuoden operatiivisesta tuloksesta. Nettovarallisuustavoite yhtiöllä on 100 miljoonaa euroa. Lisäksi Investors Housen omavaraisuusaste tulee yhtiön mukaan olla tasolla 45 % ja emon lainojen suojausaste vähintään 50 %.

Suomalaiskuluttajien luottamus talouteen säilyi vahvalla tasolla myös marraskuussa. Luottamusindikaattori päätyi lukemaan 23,0, kun se lokakuussa oli tasolla 23.1. Indikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on 12,2.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös