Osakesäästäjien aamupala

Iso-Britannian inflaatio jo yli kolmeen prosenttiin, Fedin korkokokous keskiviikon puheenaihe

Euroopassa käytiin tiistaina osakekauppaa plussalla, Stoxx Europe 600 +0,66 %. Yksittäisistä maista nousua oli niin Saksassa (DAX +0,46 %), Ranskassa (CAC 40 +0,75 %) kuin Iso-Britanniassakin (FTSE 100 +0,63 %).

Iso-Britannian inflaatio kiihtyi marraskuussa jo 3,1 prosenttiin vuositasolla, mikä on selvästi yli Englannin keskuspankin kahden prosentin tavoitetason. Englannin keskuspankin pääjohtajan Mark Carneyn tuleekin antaa selvitys maan valtiovarainministerille kohonneesta inflaatiosta. Inflaation kiihtymisen taustalla on Iso-Britannian Brexit-päätös, mikä on heikentänyt punnan vaihtokurssia keskeisiin valuuttoihin ja nostanut puntamääräisiä tuontihintoja.

Saksasta saatiin tiistaina ZEW:n taloussentimentti, mikä mittaa noin 350 institutionaalisen sijoittajan ja analyytikon näkemystä seuraavan puolen vuoden talouskehityksen osalta. Indikaattori päätyi joulukuussa lukemaan 17,4, ennusteen oltua 18,0. Marraskuun lukema oli 18,7. Joulukuun lukeman perusteella Saksan talouskehitys näyttää jatkuvan edelleen vahvana, mikä tukee maan ja euroalueen osakemarkkinoita.

USA:ssa keskiviikkona korkopäätös, fokus arviossa tulevista koronnostoista

Wall Street päätyi tiistaina loivasti plussalle, S&P 500 +0,15 %.

Keskiviikkona pidetään Fedin korkokokous. Fed tiedottanee illalla klo 21.00 Suomen aikaan 25 korkopisteen ohjauskoron nostosta. Markkinoiden fokus on kuitenkin Fedin tulevissa koronnostoarvioissa vuosille 2018 ja 2019. Syyskuussa Fed arvioi ensi vuodelle kolmea koronnostoa ja vuodelle 2019 kahta koronnostoa.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös