Yritysuutiset

Caverion antoi tulosvaroituksen

Caverion

Kuva: Caverion Oyj.

Kiinteistötekniikkaan ja teollisuuden palveluihin keskittyvä Caverion laski odotuksiaan käyttökatteen kasvusta.

Caverion odottaa nyt, että konsernin käyttökate ilman uudelleenjärjestelykuluja kasvaa selvästi (15-30 %) tai merkittävästi (30-100 %) edellisvuoteen verrattuna vuonna 2017. Vuonna 2016 käyttökate oli 15,6 miljoonaa euroa.

Aiempi kannattavuutta koskeva tulosohjeistus oli, että konsernin käyttökate ilman uudelleenjärjestelykuluja yli kaksinkertaistuu vuonna 2017 (2016: 15,6 milj. euroa). Aikaisempi liikevaihtoa koskeva ohjeistus säilyy ennallaan. Caverion arvioi, että konsernin liikevaihto säilyy edellisvuoden tasolla vuonna 2017 (2016: 2 364 milj. euroa).

Caverion odottaa siis edelleen tuloskasvua, mutta aiempaa maltillisemmalla kulmakertoimella.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan lisäksi, että se strategiansa mukaisesti on jatkanut valikoivaa lähestymistapaansa projektiliiketoiminnassaan vuoden 2017 viimeisellä vuosineljänneksellä. Caverion on myös jatkanut korjaavien toimenpiteiden toteuttamista projektiliiketoiminnan suorituskyvyn parantamiseksi, mutta konsernin tulosta heikentävät edelleen tiettyihin vanhempiin projekteihin liittyvät alaskirjaukset. Samalla konsernin kassavirta on paranemassa ja Palvelut-liiketoiminta jatkaa myönteistä kehitystään.

“Caverionin taloudellista tuloksentekokykyä vuonna 2017 heikentää pääosin projektiliiketoimintamme suorituskyky. Samalla olemme ryhtyneet rakentamaan uutta, vahvempaa Caverionia tulevaisuutta varten. “Kunnossa kasvuun”-strategiamme etenee suunnitelman mukaisesti”, sanoo Ari Lehtoranta, Caverion Oyj:n toimitusjohtaja.

Caverion’s uusi tulosohjeistus vuodelle 2017:

Caverion arvioi, että konsernin liikevaihto säilyy edellisvuoden tasolla vuonna 2017 (2016: 2 364 milj. euroa). Caverion arvioi, että konsernin käyttökate ilman uudelleenjärjestelykuluja kasvaa selvästi tai merkittävästi edellisvuoteen verrattuna vuonna 2017 (2016: 15,6 milj. euroa).”

Aiempi tulosohjeistus vuodelle 2017

Caverion arvioi, että konsernin liikevaihto säilyy edellisvuoden tasolla vuonna 2017 (2016: 2 364 milj. euroa). Caverion arvioi, että konsernin käyttökate ilman uudelleenjärjestelykuluja yli kaksinkertaistuu vuonna 2017 (2016: 15,6 milj. euroa).”

Caverion julkisti operatiivisesti lähes odotuksien kaltaisen kolmannen  kvartaalin tuloksen. Analyysitalo Inderesin mukaan yhtiö kärsi edelleen ennen uudelleenjärjestelyjä ja organisaatiomuutoksia syntyneen projektikannan heikkoudesta, joka aiheuttaa yhtiölle kuluja ja heikentää kassavirtaa.

Inderes odottaa tuloskuopan pohjan olevan nyt takana ja tuloksen kääntyvän kasvuun loppuvuonna ja ensi vuoden aikana. Caverionin arvostustaso on  vuoden 2018 kertoimilla kohtuullinen. Inderesin tulosennusteilla ensi vuoden P/E-kerroin on 16,5x.

Thomson Reutersin tietokannan mukaan analyytikoista tällä hetkellä yksi antaa Caverionin osakkeelle ostosuosituksen. Suosituksissa ei ole tapahtunut muutoksia viimeisten kolmen kuukauden aikana.

Analyytikoiden suositukset ja niiden muutokset

Suositus Nykyinen 1 kk sitten 2 kk sitten 3 kk sitten
Osta 1 1 1 1
Lisää 2 2 2 2
Pidä 2 2 2 2
Vähennä 2 2 2 2
Myy 0 0 0 0

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös