Osakesäästäjien aamupala

USA:ssa jälleen ennätysmurskajaiset, yhteisöveron alentaminen yhä todennäköisempää

Stoxx Europe 600 päätyi marraskuun viimeisenä päivänä torstaina 0,33 % miinukselle. Kulunut kuukausi oli Euroopan osakemarkkinoilla miinusmerkkinen, kun Stoxx 600 laski sen aikana lähes 3 %.

Yksittäisistä osakemarkkinoiden sektoreista muun muassa pankit (Stoxx 600 Banks -0,67 %) ja rakennusalan & materiaalialan yhtiöiden (Stoxx Europe 600 Construction & Materials -0,78 %) tuotto jäi indeksin kehitystä vaisummaksi.  Myös kaivosyhtiöt (Stoxx Europe TMI Mining -0,49 %) halpenivat, kun nikkelin hinta oli laskusuunnassa.

Kotipizza laajentaa hampurilaisliiketoimintaan, Suomesta jälleen vahvoja BKT-lukuja

Kotipizza Group aikoo perustaa valtakunnallisen laatuhampurilaisia myyvän ravintolaketjun. Konserni ilmoitti torstaina ostaneensa enemmistöosuuden Day After Day -yhtiöstä, jonka palveluksessa toimii muun muassa Sörnäisissä oleva Social Food Street Burgerjoint-ravintola. Kotipizzan toimitusjohtajan Tommi Tervasen mukaan yhtiö tulee kasvattamaan voimakkaasti ketjua seuraavan kolmen vuoden aikana.

Tilastokeskus kertoi perjantaina, että Suomen BKT kasvoi heinä-syyskuussa 0,4 % edelliseen kvartaaliin verrattuna. Vuositasolla kasvua kertyi 3,0 %. Suomen talouskasvu on siis edelleen euroalueen keskimääräistä kasvua korkeammalla tasolla.

USA:n yhteisöveron lasku yhtä todennäköisempi

Wall Streetillä vietettiin marraskuun lopuksi ennätyspäivää, kun S&P 500 kohosi peräti 0,82 %. Dow Jones sulkeutui ensimmäistä kertaa yli 24 000 pisteen, 24 272,35 pisteeseen (+1,39 %). S&P 500 ja Dow Jones ovat kohonneet 8 kuukautta peräjälkeen.

Osakkeita nostivat toiveet siitä, että USA:n yhteisöveron alennus onnistuu. Republikaanien senaattori John McCain asettui uusimpana suurena nimenä verouudistuksen taakse. McCainin mukaan verouudistus olisi hyvä asia maan taloudelle, mutta on kuitenkin kaukana täydellisestä. Verouudistuksen myötä yhteisövero laskisi nykyisestä 35 prosentista 20 prosenttiin. Osakemarkkinat hinnoittelevat veronlaskua tällä hetkellä vain noin 30 prosenttisesti, joten toteutuessaan se nostaisi osakekursseja. S&P 500-indeksin yhtiöiden nettotulos paranisi jo 10 prosentin yhteisöveron laskun myötä noin 6,5 %.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös