Sijoitusideat

Prasos – pohjoismaiden johtava bitcoin-välittäjä tähtää kansainvälisille markkinoille

Prasos hakee kasvua ja haluaa tekee bitcoin valuutasta valtavirtaa

-KAUPALLINEN YHTEISTYÖ-

Prasos on Pohjoismaiden johtava bitcoin-välittäjä, jonka liikevaihtoennuste kuluvalle tilikaudelle on 3,0 miljoonaa euroa. Yrityksen tavoitteena on kansainvälistyä ja tähän kehitykseen sinäkin voit päästä mukaan.

Prasos Oy on Pohjoismaiden johtava Bitcoin-palveluntarjoaja, jonka 50 000 asiakasta käsittävä liiketoiminta keskittyy kryptovaluuttojen vaihdantaan ja varainhoitoon. Yrityksen toimitusjohtaja Henry Brade on kansainvälisellä tasolla arvostettu asiantuntija kryptovaluuttoihin ja lohkoketjuteknologiaan liittyen.

Prasoksessa yhdistyy teknologinen osaaminen, intohimo sekä kaupallinen näkemys alan kehityssuunnasta.  Tämä näkyy myös kaupallisissa tuloksissa: liikevaihto on kasvanut joka vuosi yhtiön perustamisesta alkaen. Kuluvalla tilikaudella liikevaihto on moninkertaistumassa, ja yhtiö on tällä hetkellä vahvasti voitollinen.

Markkina

Bitcoin on maailman nopeimmin kasvava kansainvälinen maksujärjestelmä ja valuutta. Bitcoinin kaltaisia valuuttoja kutsutaan kryptovaluutoiksi ja niiden taustalla on lohkoketjuteknologia, joka on noussut kuumaksi trendiksi ympäri maapalloa.

Kryptovaluutat vähentävät kolmansien osapuolien tarvetta ja mullistavat valuuttamarkkinoita, rahanluontia, arvonsäilytystä, internet-maksamista, kansainvälisiä rahalähetyksiä ja ennen kaikkea ne siirtävät rahaan liittyvää valtaa suurilta instituutioilta yksilöille.

Bitcoin on jo käytössä muun muassa Microsoftilla, Dellillä, PayPalillä, airBalticilla, Expedialla ja yli sadassa tuhannessa muussa yrityksessä. Tämän lisäksi maailmassa on kymmeniä Bitcoin-maksukortteja myöntäviä tahoja.

Bitcoinilla on yli 15 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa ja yli 50 000 käyttäjää Suomessa. Yli 150 000 kauppiasta maailmalla hyväksyy Bitcoin-maksuja, ja Bitcoin-automaatteja on käytössä yli 1 700 kappaletta. Bitcoinin käyttäjämäärät ovat valtavassa kasvussa koko ekosysteemin kehityksen myötä ja vakavasti otettavat Bitcoin-yritykset luovat yhä luotettavampia ja helppokäyttöisempiä palveluita.

Myös panostus sijoitustuotteisiin on kasvanut merkittävästi viimeisen vuoden aikana. Markkinoilla ollaan kehitetty hedge-rahastoja ja kryptovaluuttoihin kohdistuville sijoitustuotteille on kasvava kysyntä.

Muita lohkoketjuteknologiaan perustuvia kryptovaluuttoja on saatavilla satoja. Bitcoin on kaikista merkittävin ja tunnetuin, mutta sektorilla on myös muita projekteja kuten Ethereum, jonka teknisillä sovelluksilla on potentiaalia esimerkiksi niin kutsuttujen älysopimusten luonnissa.

Sektori on kehittynyt merkittävästi ja sen markkina-arvo on viimeisen vuoden aikana kasvanut noin 13 miljardista yli 150 miljardiin dollariin. Vaikka Prasos on tähän mennessä panostanut Bitcoiniin, tulee se tulevaisuudessa laajentamaan alustansa myös muille kryptovaluutoillle ja näin palvelemaan laajempaa asiakaskuntaa entistä monipuolisemmilla palveluilla.

Yrityksen tuotteita ovat tällä hetkellä kryptovaluuttojen sijoitusalusta Coinmotion uutissivusto ja vaihtopalvelu Bittiraha, bitcoin automaattiverkosto Bittiautomaatti, fyysiset bitcoin-kolikot tarjoava Danarium sekä pieniin bitcoin-vaihtoihin suunnattu vaihtopalvelu Pikaosto. Prasoksen palvelut ovat käsitelleet tähän mennessä toimeksiantoja yli 80 miljoonan euron edestä ja kuukausitasolla tilauksia käsitellään noin kahdeksan miljoonan euron edestä.

Kilpailuetu

Tulevaisuuden markkinapaikka on globaali ja seuraavat vuodet tulevat olemaan kriittisiä hyvän markkina-aseman saavuttamisen kannalta. Tällä hetkellä Prasoksen suurimpia potentiaalisia kilpailijoita ovat kansainväliset pörssit ja vaihtopalvelut kuten Bitstamp, Kraken ja Coinbase. Jälkimmäinen on kerännyt rahoitusta yli 200 miljoonaa dollaria ja sen valuaatio on 1,6 miljardin dollarin suuruinen, joten haastetta markkinalla riittää. Prasos on tähän asti keskittynyt pienempään markkinaan, mutta aikoo taistella markkinaosuuksista Euroopassa.

Sektorin yleinen kasvu ei ole ollut kivutonta ja sen myötä isojen toimijoiden asiakaspalvelun taso on laskenut merkittävästi.  Tämä on Prasoksen mahdollisuus. Toiminnan kasvaessa Prasos on ylläpitänyt asiakaspalvelun tasoa prosesseja automatisoimalla ja uskoo paremman asiakaspalvelun tuomaan markkinaosuuden kasvuun.

Liiketoimintamalli ja tulevaisuuden näkymät

Prasoksen liikevaihto syntyy pääosin vaihtokomissioista. Prasoksen vuoden 2015 liikevaihto oli 340 000€ ja vuonna 2016 jo 822 000€. Vuodessa kasvua on siis 142 prosenttia. Kasvu vaikuttaa voimistuvan ja vuoden 2017 liikevaihdon oletetaan olevan noin 3 miljoonaa euroa, eli 270 prosenttia vuoden 2016 liikevaihtoa korkeammalla tasolla. Seuraavan kolmen vuoden aikana on maalina saavuttaa 5-6 kertainen liikevaihdon taso. Prasoksen kasvu on pääosin tullut kotimaan markkinoilta, mutta Euroopan kasvu on jo alkanut Coinmotion-sijoitusalustan kautta.

Prasoksen liiketoiminta on tällä hetkellä vahvasti voitollista, mutta kunnianhimoiseen kasvusuunnitelman tavoittamiseksi tarvitaan lisärahoitusta. Prasoksen liiketoiminta on jo vakiintunut. Nyt on kuitenkin oikea hetki panostaa kasvuun koko Euroopassa ja rakentaa kehittyneempiä sijoitustuotteita sekä palveluita, koska nopeasti kasvavassa markkinassa markkinaosuudet tullaan jakamaan nopeimpien ja nälkäisimpien toimijoiden kesken seuraavien 3-5 vuoden aikana.

Prasoksen visio

Bitcoin ja muut kryptovaluutat ovat todella mielenkiintoisia sijoituskohteita ja Prasoksen vision mukaan sijoittaminen tulisi tehdä äärimmäisen yksinkertaiseksi. Prasos tulee lähitulevaisuudessa lanseeraamaan Coinmotionin uuden käyttöliittymän, joka on suunniteltu parantamaan käyttökokemusta ja alentamaan kynnystä sijoitusten aloittamisessa. Samalla Prasos tulee lanseeraamaan Private Banking -palvelun merkittävän sijoitusvarallisuuden omaaville asiakkaille.

Prasos aikoo tämän vuoden aikana myös laajentaa palveluvalikoimaansa uusilla kryptovaluutoilla ja integroida niitä alustaan kasvavalla tahdilla. Uudet asiakkaat kokevat oikeanlaisen hajautuksen haasteena, minkä takia Prasos on aloittanut kryptovaluuttoihin perustuvan sijoitustuotteen suunnittelua ja toteutusta.

Prasos tutkii myös tekoälyn tuomia mahdollisuuksia ja haluaa olla tässäkin kohti edelläkävijä. Prasos haluaa ylläpitää hyvän asiakaspalvelutasonsa ja palvelun älykäs automatisointi tulee olemaan tärkeä kilpailutekijä tulevaisuudessa.

Laajentuminen Eurooppaan tullaan tekemään sekä omatoimisesti, että potentiaalisten yritysostojen kautta. Euroopan ulkopuolisilla voimakkaan kasvun markkinoilla Prasos rakentaa agenttiverkostoa ja tavoittelee kasvua luomalla yhteisyrityksiä paikallisten toimijoiden kanssa.

Prasoksella on laaja yhteistyö- ja kontaktiverkosto Bitcoin-taloudessa, ja se on tehnyt yhteistyötä Coinpaymentsin, BitPayn, Bitstampin, Lamassun, Casasciuksen, Bitcoin Magazinen, BTC Trinketsin, LocalBitcoinsin ja monen muun kanssa. Prasoksen toimitusjohtaja Henry Brade tuntee henkilökohtaisesti useita Bitcoin-yritysten toimitusjohtajia, mikä mahdollistaa hyvin uusien kumppanuuksien rakentamisen. Lisäksi Prasos on tehnyt yhteistyötä erilaisten finanssitahojen kanssa.

Mahdollisuus päästä voittajan kyytiin

Prasos hakee lisävoimia kunnianhimoisen ja voimakkaan kasvusuunnitelman toteuttamiseksi Invesdorin alustan kautta. Sijoittajille on tarjolla 5 – 14,91 prosentin omistusosuus ja yrityksen arvoksi on määritelty 14,262 miljoonaa euroa. Yritykseen sijoittavan kannalta olennainen tieto on myös, että Prasoksen lähivuosien suunnitelmiin kuuluu myös mahdollinen listautuminen Nasdaq First Northiin. Tämä tarjoaa potentiaalisen Exit-mahdollisuuden. Tutustu Prasoksen avoinna olevaan rahoituskierrokseen tarkemmin täältä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös