Valuuttakurssit

Bitcoin saattaa pian olla Venezuelan virallinen valuutta

Venezuela on kärsinyt jatkuvasti pahentuneesta hyperinflaatiosta. Kryptovaluuttaa pohditaan maan viralliseksi valuutaksi.

Bitcoinia on viimeisten kuukausien aikana louhittu ja hankittu poikkeuksellisen paljon, kertoo CoinTelegraph-sivusto. Tämä on lisännyt huhuja siitä, että hyperinflaatiosta kärsinyt Etelä-Amerikan maa Venezuela olisi ottamassa bitcoinin maan viralliseksi valuutaksi.

Venezuelan bolivar-valuutalla ei ole enää uskottavuutta vaihdonvälineenä. Hyperinflaatio on tuhonnut maan virallisen valuutan arvon. Esimerkiksi tavallinen lounas saattaa maksaa yli 200 000 bolivaria, mikä on noin 7 – 8,5 euroa.

IMF:n arvion mukaan Venezuelan inflaatio nousee ensi vuonna peräti 2300 prosenttiin. Maan bruttokansantuotteen odotetaan laskevan ensi vuonna kuusi prosenttia ja tänä vuonna IMF odottaa bkt:n laskevan peräti 12 prosenttia.

Ihmiset ovatkin alkaneet käyttää bitcoineja maksuvälineenä. Bitcoin on houkutteleva vaihtoehto, koska se on riippumaton mustasta markkinasta ja sitä on vaikea väärinkäyttää.

Daniel Osorio Andean Capital Advisors -yhtiöstä kertoi CBNC-kanavan haastattelussa, että Venezuela saattaa olla luopumassa kansallisesta valuutastaan.

“Saatamme olla todistamassa ensimmäistä kansallisvaltion bitcoinisaatiota”, Osorio pohtii haastattelussa.

Osorion mukaan Venezuelalla on vaikeuksia selvitä velkojensa maksuista. Tällä hetkellä maalla ei ole rahaa velvoitteidensa hoitoon.

Venezuelan ongelmat johtuvat öljyn hinnan romahduksesta, korruptiosta ja epäonnistuneista talousuudistuksista, mitkä ovat luoneet jättityöttömyyden. IMF arvioi työttömyysasteen nousevan peräti 30 prosenttiin ensi vuonna.

Talousromahduksen rajuus johtui presidentti Chavezin 2000-luvun alussa aloittamista uudistuksista, jotka tekivät maasta täysin riippuvaisen öljyn viennistä. Chavezin sosialistisen vallankumouksen aikana kotimainen teollisuus- ja maataloustuotanto käytännössä lopetettiin. Tällä hetkellä noin 95 prosenttia maan vientituloista tulee öljystä.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​ ​yhteistyötarjous!

Coinmotionin​ ​kautta​ ​voit​ ​ostaa, myydä​ ​ja​ ​säilyttää​ ​bitcoineja​ ​turvallisesti.​ Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

 

5 kommenttia
Avatar
Jonkunhan se on aloitettava tämäkin juttu, on vain ajan kysymys kun kryptot ovat kaikkien valtioiden valuutta. Käteistä tuskin enää on on 5 vuoden kulutta.
Avatar
Mare 15.2.2018
| |
Tämä taitaa olla tyhmin koskaan lukemani huhu, jonka tarkoituksena on lähinnä pönkittää bitcoinin “arvoa” ja tukea huhun liikkeellepanijan liiketoimimtaa. Bitcoinista ei kuitenkaan tule koskaan Venezuelan eikä minkään muunkaan valtion virallista valuuttaa. Älkää sijoittakaa bitcoiniin sellaista rahamäärää, jota teillä ei ole varaa menettää kokonaisuudessaan. Bitcoinin tulevaisuus on synkkä.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös