Yritysuutiset

HKScan kannattavuusvaikeuksissa broilertuotannon vuoksi

Ruokayhtiö HKScan antoi perjantaina tulosvaroituksen. Sen viime vuoden tulos painuu reippaasti pakkaselle.

Ruokayhtiö HKScan antoi perjantaina tulosvaroituksen. Sen viime vuoden tulos painuu reippaasti pakkaselle.

Yhtiön vuoden 2017 liikevaihto oli noin 1 808 miljoonaa euroa, ja vertailukelpoinen liikevoitto noin -18 miljoonaa euroa.

Kannattavuusongelmat johtuvat Rauman yksikön arvioitujen käynnistyskustannusten ja normaalia heikommasta toimituskyvystä. Siipikarjanlihan myynnin menetyksen vaikutus Suomessa on yhteensä noin 25 miljoonaa euroa.

Yhtiö avasi broilerjalostamon Raumalla viime vuonna. HKScan ei ole pystynyt vastaamaan tuotteiden kysyntään tuotanto-ongelmien vuoksi. Ongelmia on ollut erityisesti pakkauslinjalla.

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan HK Scan on joutunut syksyllä antamaan siipikarjalihamarkkinoilla markkinaosuuksissa periksi, ainakin hetkellisesti.

HK Scan on joutunut Rauman tuotanto-ongelmien vuoksi toimittamaan osan broilereista Honkajoen kierrätyslaitokselle tuhottavaksi ja eläinrehuksi. MT:n tietojen mukaan Honkajoelle on viety rekkalasteittain siipikarjanlihaa.

HK Scanista myönnetään Rauman yksikön pidentyneen käynnistysvaiheen nostaneen yksikön hävikin ja aktiivisten raaka-ainehylkäysten määrää tilapäisesti.

Ruokayhtiön kannattavuusongelmat eivät ole tulleet sijoittajille yllätyksenä, sillä perjantain tulosvaroitus ei hetkauttanut yhtiön osakekurssia. HKScanin markkina-arvo romahti vuonna 2015, eikä osake ole sen jälkeen päässyt mukaan noususuhdanteen tuomaan nosteeseen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös