Talouden trendit

Osa Britannian ja Yhdysvaltojen pankeista kieltää bitcoinien ostamisen luottokortilla

Taustalla on huoli asiakkaiden takaisinmaksukyvystä.

Reuters kertoo, että osa Yhdysvaltojen ja Britannian pankeista rajoittaa asiakkaittensa luottokorttien käyttämistä kieltämällä bitcoinien ostamisen luotolla. Pankkien asiakkaat saavat edelleen ostaa bitcoineja korttien debit-ominaisuudella.

Kiellon taustalla on pelko siitä, että bitoinin arvon mahdollinen romahtaminen voisi johtaa tilanteeseen, jossa asiakkaat eivät enää saisi maksettua luottokorttivelkojaan.

Kieltoa ovat ajaneet brittiläiset Lloyds ja Virgin Money. Lloyds vastaa noin neljäsosasta brittiläisiä luottokortteja. Yhdysvalloissa kieltoa ovat ajaneet JP Morgan Chase ja Citigroup. JP Morgan Chasen palkkalistoilla on 240 000 työntekijää ja Citigroupilla on 219 000 työntekijää, joten ihan pienistä pankeista ei ole kysymys Yhdysvaltojenkaan puolella.

Luottokorttiyhtiöitä huolestuttaa trendi, jossa asiakkaat enenemissä määrin käyttävät luottokortteja siirtääkseen rahaa kryptovaluuttojen kauppapaikoille. On kuitenkin hyvä muistaa, että useat muut pankit eivät ole tällä hetkellä rajoittamassa myöntämiensä luottokorttien käyttöoikeutta.

Myös suomalaiset pankit ovat olleet huolissaan kryptovaluuttojen riskeistä. Nordea on päättänyt kieltää työntekijöiltään bitcoinit ja muut kryptovaluutat. Konserni perustelee päätöstään sillä, että kryptovaluutat eivät ole säädeltyjä sijoituskohteita ja että niihin sisältyy korkea riski.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös