Sijoitusideat

Tässä FIM:n 10 Helsingin pörssin osakesuosikkia

Sijoituspalvelutalon osakesuosikkien listalla on useita muutoksia.

Kotimaisten pörssiyhtiöiden hinnoittelu on FIM:n mukaan pysynyt vakaana jo useamman vuoden. Sijoituspalvelutalo laskee Helsingin pörssin 25 suurimmalle yhtiölle riskipreemion.

Preemion laskennassa sijoituspalvelutalo on käyttänyt konsensustulosennusteiden lisäksi oletuksia näiden yhtiöiden pitkän aikavälin kasvusta ja betasta (riskin mittari). Mitä korkeampi riskipreemio, sitä edullisempia osakkeet ovat olettaen, että tulosennusteet ja pidemmän aikaväli oletukset ovat ”oikeita”.

Osakkeet yrityslainoja houkuttelevampia

FIM:n laskelmien mukaan Helsingin pörssin riskipreemio on tällä hetkellä noin 6,6 prosenttia, mikä on hiukan alhaisempi kuin edellisen päivityksen 6,8 prosenttia.

Suomen osakemarkkinan riskipreemio on pysytellyt hieman keskimääräistä korkeammalla tasolla ja vakaana.

FIM:n mukaan riskipreemioiden nousu osakkeille vaihtoehtoisten yrityslainojen osalta on jatkunut keväällä. Yrityslainojen riskipreemion taso on kuitenkin edelleen erittäin matalalla suhteessa historiaansa ja myös selvästi osakemarkkinoiden riskipreemiota alhaisempi.

Osakkeiden osalta taso on suhteellisesti selvästi korkeammalla, eli osakkeet vaikuttavat edelleen yrityslainoja houkuttelevammalta riskisijoituskohteelta.

”Koska osakemarkkinoiden riskipreemio on edelleen hyvä, nykyinen arvostus kestää huonoja uutisia yrityksiltä tai vaihtoehtoisesti korkotason nousua”, FIM arvioi.

FIM:n osakesuosikit

Sijoituspalvelutalo on valinnut Helsingin pörssin 55 suurimmasta yhtiöstä 10 suosikkiaan käyttäen valinnassa viittä eri kriteeriä: teknistä kuvaa, arvostusta, suosituksia, tulosyllätystä ja teemoja.

Listalla on tapahtunut useita muutoksia edelliseen päivitykseen verrattuna.

Alma Media

Mediayhtiö on uusi valinta FIM TOP-10 -osakkeeksi. Pisteet tulivat Arvostuksesta (absoluuttinen EV/EBIT edullinen), Suosituksista (suositusnostoja) ja Teemoista (tuotto/riski-suhde on hyvä).

Finnair

Lentoyhtiö on myös uusi valinta FIM TOP-10:iin. Pisteet tulivat Arvostuksesta (sekä absoluuttinen että suhteellinen EV/EBIT hyvät) ja Tulosyllätyksestä (1Q18 oli hyvä). (Teemoissa miinusta kustannusinflaatiosta).

Lehto

Rakennusyhtiön pisteet tulivat Arvostuksesta (absoluuttinen ja suhteellinen EV/EBIT ovat nyt edulliset), Suosituksista (suositusnostoja, positiivisten suositusten määrä ja hyvä osakepotentiaali) ja Teemoista (tuotto/riski-suhde on hyvä). (Tulosyllätys miinuksella 1Q18:n takia).

Nokian Renkaat

Rengasyhtiön pisteet tulivat Arvostuksesta (absoluuttinen EV/EBIT hyvä), Suosituksista (suositusten nostoja) ja Teemoista (tuotto/riski-suhde on hyvä)

Nordea

Pankki on uusi yhtiö listalla. Pisteet tulivat Arvostuksesta (absoluuttinen P/E erinomainen) sekä Teemoista (hyötyy nousevista koroista eli herkkyys koron nousulle positiivinen).

Ramirent

Konevuokraaja on uusi valinta listalla. Pisteet tulivat Arvostuksesta (absoluuttinen ja suhteellinen EV/EBIT ovat molemmat melko edulliset), Suosituksista (suositusnostoja) ja Tulosyllätyksestä (1Q18 oli iso positiivinen yllätys ja lisäksi pisteitä tuli ennustenostoista loppuvuodelle).

Sampo

Vakuutusyhtiö on uusi valinta. Pisteet tulivat Arvostuksesta (absoluuttinen P/E antoi hyvin pisteitä) ja Suosituksista (suositusnostoja).

SSAB

Teräsyhtiö jatkaa listalla. Pisteet tulivat yksinomaan Arvostuksesta (sekä absoluuttinen että suhteellinen EV/EBIT ovat hyvin edullisia).

Technopolis

Kiinteistöyhtiö on uusi valinta. Pisteet tulivat Suosituksista (suositusnostot ja positiivisten suositusten määrä), Tulosyllätyksestä (yllätyspotentiaalia) ja Teemoista (tuotto/riski-suhde on hyvä).

Tokmanni

Halpakauppaketju on uusi osake listalla. Pisteet tulivat Arvostuksesta (absoluuttinen EV/EBIT antoi pisteitä) ja Teemoista (tuotto/riski-suhde on hyvä).

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös