Yritysuutiset

Danske Bankin lainaneuvoja kavalsi 1,3 miljoonaa euroa

Sairaalloisen peliriippuvainen lainaneuvoja petti ja kavalsi itselleen rahaa ihmisten henkilötietojen avulla.

Lainaneuvojan toteuttamat rikokset tapahtuivat Danske Bank -pankin Espoon Leppävaaran konttorissa lokakuun 2015 ja elokuun 2016 välisenä aikana. Aiheesta kertoo esimerkiksi Helsingin Sanomat.

Virkailija siirsi itselleen rikollisesti yhteensä lähes 1,3 miljoonaa euroa. Koska hän myös maksoi rahoja takaisin pankille peittääkseen tekojaan, kärsi pankki lopulta vajaan 900 000 euron vahingon.

Pankkivirkailija tekaisi todellisten ihmisten henkilötietojen avulla näiden nimissä luottoja. Rahat hän nosti itselleen tai yritykselleen. Hän esimerkiksi tehtaili hakemuksia remontteja ja sijoitusasuntojen ostamista varten. Kun pankki myönsi lainat, siirsi työntekijä rahat omalle tililleen. Lisäksi virkailija kavalsi erään pariskunnan runsaan puolen miljoonaan asuntolainasta itselleen 157 000 euroa.

Hän käytti petoksissaan hyväksi ammattitaitoaan tietäen, millaisia henkilötietoja ja takuita esimerkiksi asuntolaina- tai remonttiluotoissa tarvitaan. Asiakkaiden tietämättä mies teki näiden nimissä hakemukset, mutta siirsi rahat itselleen.

Danske Bankin asiakkaat eivät kärsineet taloudellisia vahinkoja.

Tuomittu toimi Danskessa luottomyyjänä eli luottoneuvojana. Vuonna 1987 syntynyt mies kertoi oikeudessa päätyneensä rikolliselle polulle peliriippuvuutensa vuoksi. Hän saattoi käyttää nettipeleihin yhdessä yössä jopa 500 000 euroa. Oikeudessa hän kertoi toivoneensa, että pystyisi lopulta voittamaan niin suuren summan rahaa, että voisi kuitata pankille rahat takaisin.

Mies sai keskiviikkona Espoon käräjäoikeudessa kolmen ja puolen vuoden vankeustuomion. Käräjäoikeus katsoo lainaneuvojan syyllistyneen törkeisiin petoksiin ja törkeisiin kavalluksiin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös