Sijoitusideat

Analyytikko odottaa sijoitusyhtiö Panostajalta kurssinousua

Inderesin seniorianalyytikko uskoo Panostajan liiketoiminnan positiivisen kehityksen heijastuvan myös osakekurssiin.

Inderesin seniorianalyytikko uskoo Panostajan liiketoiminnan positiivisen kehityksen heijastuvan myös osakekurssiin.

Panostaja on onnistunut sekä Carrot Palvelut- että Oscar Software-yritysostoissa, ja yhtiöille määrittämämme arvot ovat yhtiön hankintahintoja korkeampia, toteaa seniorianalyytikko Juha Kinnunen Inderesin aamukatsauksessa.

”Mielestämme Panostajan sijoitustarinan palaset ovat viime aikoina lähteneet loksahtelemaan paikoilleen, mitä olemme odottaneet pitkään. Odotamme positiivisen kehityksen heijastuvan edelleen myös osakekurssiin”, Kinnunen toteaa.

Panostaja hankki toisen kvartaalin aikana 63 prosentin omistusosuuden henkilöstövuokraus-, rekrytointi- ja ulkoistuspalveluita tarjoavan Carrot Palvelut Oy:stä. Panostaja on Inderesin arvion mukaan jo luonut yritysostolla omistaja-arvoa maltillisillakin oletuksilla. Sama pätee myös Oscar Software-yritysostoon.

Inderes on ottanut Carrot- ja Oscar-yritysostot mukaan ennusteisiinsa, minkä vuoksi tulosennusteet ovat nousseet voimakkaasti.

”Yritysostot olivat näkemyksemme kannalta oleellisin muutos myös osien summa -laskelmassa, joka indikoi tällä noin 1,10 euron (aik. 1,04 euroa) osakekohtaista arvoa 17 %:n (aik. 20 %) sijoitusyhtiöalennuksella tai turvamarginaalilla. Mielestämme yhtiössä tapahtuu tällä hetkellä positiivisia muutoksia, mikä tukee osien summan realisoitumista”, Kinnunen toteaa.

Panostajan toisen kvartaalin tulos oli pitkälti linjassa Inderesin odotusten kanssa.

Kinnusen mukaan tuloksessa oleellisin asia oli Granon kannattavuuskehityksen kääntyminen parempaan, vaikka yhtiön liiketulosta tuki 0,4 miljoonan euron myyntivoitto. Seuraavilla neljänneksillä tehtyjen tehostamistoimien vaikutuksien pitäisi näkyä paremmin ja kannattavuuden edelleen parantua.

Panostajan sijoituskohteissa ei ole ollut suuria yllätyksiä tuloksien tai näkymien suhteen, eikä Inderes siksi ole tehnyt oleellisia muutoksia näkemyksissään Panostajan sijoituskohteiden arvoissa.

Inderes nosti Panostajan tavoitehinnan aiemmasta 1,04 eurosta 1,1 euroon. Osakkeen suositus on lisää.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös