Sijoitusideat

Analyytikko odottaa sijoitusyhtiö Panostajalta kurssinousua

Panostaja osakekurssi osakkeet sijoittaminen pörssi sijoitusyhtiö

Inderesin seniorianalyytikko uskoo Panostajan liiketoiminnan positiivisen kehityksen heijastuvan myös osakekurssiin.

Panostaja on onnistunut sekä Carrot Palvelut- että Oscar Software-yritysostoissa, ja yhtiöille määrittämämme arvot ovat yhtiön hankintahintoja korkeampia, toteaa seniorianalyytikko Juha Kinnunen Inderesin aamukatsauksessa.

“Mielestämme Panostajan sijoitustarinan palaset ovat viime aikoina lähteneet loksahtelemaan paikoilleen, mitä olemme odottaneet pitkään. Odotamme positiivisen kehityksen heijastuvan edelleen myös osakekurssiin”, Kinnunen toteaa.

Panostaja hankki toisen kvartaalin aikana 63 prosentin omistusosuuden henkilöstövuokraus-, rekrytointi- ja ulkoistuspalveluita tarjoavan Carrot Palvelut Oy:stä. Panostaja on Inderesin arvion mukaan jo luonut yritysostolla omistaja-arvoa maltillisillakin oletuksilla. Sama pätee myös Oscar Software-yritysostoon.

Inderes on ottanut Carrot- ja Oscar-yritysostot mukaan ennusteisiinsa, minkä vuoksi tulosennusteet ovat nousseet voimakkaasti.

“Yritysostot olivat näkemyksemme kannalta oleellisin muutos myös osien summa -laskelmassa, joka indikoi tällä noin 1,10 euron (aik. 1,04 euroa) osakekohtaista arvoa 17 %:n (aik. 20 %) sijoitusyhtiöalennuksella tai turvamarginaalilla. Mielestämme yhtiössä tapahtuu tällä hetkellä positiivisia muutoksia, mikä tukee osien summan realisoitumista”, Kinnunen toteaa.

Panostajan toisen kvartaalin tulos oli pitkälti linjassa Inderesin odotusten kanssa.

Kinnusen mukaan tuloksessa oleellisin asia oli Granon kannattavuuskehityksen kääntyminen parempaan, vaikka yhtiön liiketulosta tuki 0,4 miljoonan euron myyntivoitto. Seuraavilla neljänneksillä tehtyjen tehostamistoimien vaikutuksien pitäisi näkyä paremmin ja kannattavuuden edelleen parantua.

Panostajan sijoituskohteissa ei ole ollut suuria yllätyksiä tuloksien tai näkymien suhteen, eikä Inderes siksi ole tehnyt oleellisia muutoksia näkemyksissään Panostajan sijoituskohteiden arvoissa.

Inderes nosti Panostajan tavoitehinnan aiemmasta 1,04 eurosta 1,1 euroon. Osakkeen suositus on lisää.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös