Yritysuutiset

Halpataksit tulevat – taksikyyti jopa 10 euron kiinteällä hinnalla

Taksiyhtiö Kovasen uusi FixuTaxi tarjoaa mobiilisovelluksella tilatun taksikyydin aina kiinteään hintaan.

Kovanen kertoo tiedotteessaan tuoneensa markkinoille uuden FixuTaxi-nimisen brändin, joka tarjoaa kiinteähintaisia taksikyytejä Helsingissä. FixuTaxin kiinteähintaiset kyydit otettiin käyttöön kesäkuun alusta.

FixuTaxin hinnoittelu ei ole riippuvainen kyydissä matkustavien henkilöiden määrästä, ja aloitusmaksu on puolet edullisempi kuin keskivertotaksilla, yhtiö väittää.

”Uuden FixuTaxin sovelluksen ansiosta asiakas saa hinnan tietoonsa aina ennen matkan alkamista, ja jopa kuusi kaverusta voivat matkustaa samalla hinnalla kuin yksi. Tiputimme vielä kaikista aloitusmaksuistakin puolet pois, joten nykytaksoihin verrattuna FixuTaxin käyttäminen on noin 10–30% edullisempaa”, kertoo Kovasen toimitusjohtaja Topi Simola.

FixuTaxilla voi myös matkustaa joka päivä kymmenen euron kiinteällä hinnalla keskusta-alueella ruuhka-aikojen ulkopuolella. Keskustasta lentokentälle pääsee kiinteällä 35 euron hinnalla. FixuTaxit ovat seitsenpaikkaisia, hybridi-autoja ja tila-autoja.

FixuTaxi aloittaa toimintansa pääkaupunkiseudulla, mutta sen tavoitteena on laajentua vähitellen myös muihin Suomen suuriin kaupunkeihin.

Takseihin liittyvä lainsäädäntö muuttuu radikaalisti heinäkuun alusta.

Keskeinen taksia käyttäviä asiakkaita koskeva muutos on taksien hintakaton poistuminen eli käytännössä hinnoittelun vapautuminen. Heinäkuun alusta lähtien taksimatkan hinta voi vaihdella esimerkiksi kellonajan, taksiyrityksen, tilaustapojen ja haluttujen lisäpalveluiden mukaan.

Trafin mukaan hinnat voivat perustua esimerkiksi nykyisen kaltaisiin kilometri- ja aikaveloituksiin tai voivat olla kiinteitä tietylle välille tai sopimusperusteisia. Myös osa yrityksistä voi periä lähtömaksuja ja toiset eivät.

Hinnoittelun vapautuminen tietää sitä, että asiakkaan kannattaa kiinnittää aiempaa enemmän huomiota taksimatkan hinnoitteluun.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös