Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö: Tässä kehittyneiden maiden halvin ja kallein osakemarkkina

Kytevät kauppakiistat ja tiukentunut rahatalous pitävät todennäköisesti osakemarkkinoita aisoissa, vaikka yritysten tulokset ovat edelleen vahvoja, arvioi Pictet Asset Managementin päästrategi Luca Paolini.

Paolinin mukaan yritysten vahvat tulokset ja vakaa talouskasvu auttavat loiventamaan tilannetta, kun Yhdysvaltojen keskuspankki vähentää likviditeettiä tasaisesti.

”Jännite näiden vastakkaisten voimien välillä säilyy kuitenkin todennäköisesti tulevina kuukausina. Fedin taseen pienentymisen tahti saavuttaa näillä näkymin huippunsa lokakuun alussa, kun taas Euroopan keskuspankin osto-ohjelma loppuu tänä vuonna”, Paolini toteaa Pictet Asset Management -yhtiön uusimmassa Barometer-katsauksessa.

Rahapolitiikan kiristymistä tasapainottaa kuitenkin Yhdysvaltojen finanssipoliittinen elvytys, joka saavuttaa täyden tehonsa vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä.

Pictet pitää tällä hetkellä siksi neutraalin painon osakkeissa ja joukkolainoissa sekä ylipainon japanilaisissa osakkeissa ja kehittyvien markkinoiden lainoissa.

Japani on varainhoitoyhtiön mukaan kehittyneiden osakemarkkinoiden halvin markkina ja Yhdysvallat on selvästi kaikkein kallein. Japanin keskuspankki pumppaa yhä rahaa markkinoille (vaikkakin hitaasti), kun taas Yhdysvaltojen keskuspankki Fed toimii päinvastoin nostettuaan juuri ohjauskorkoa kolmannen kerran tänä vuonna.

Sijoittajat ovat huomanneet arvostuseron, jonka seurauksena japanilaiset osakkeet toipuivat syyskuussa ja yhdysvaltalaiset osakkeet eivät juurikaan nousseet. Pictetin mukaan globaalisti Japaniin tehdyt sijoitukset pysyvät neutraalina. Siksi varainhoitoyhtiö pitää ylipainon, koska se uskoo muiden nousevan Pictetin mukaiselle tasolle Japanin allokaatiosuosituksissa. Yhdysvaltojen osakkeet pysyvät puolestaan alipainossa.

Huolimatta kehittyvien markkinoiden osakkeiden viimeaikaisesta noususta niiden arvostukset ovat edelleen erittäin houkuttelevalla tasolla. Paolinin mukaan valtaosassa kehittyvien markkinoiden talouksista yritysten tulokset ja aktiviteetti säilyvät vahvoina, eikä Pictet odota dollarin enää vahvistuvan paljoa.

Manner-Eurooppa näyttää suhteellisen houkuttelevalta, mutta selvän vauhtikatalysaattorin puuttuessa varainhoitoyhtiö pitää edelleen neutraalin painotuksen.

Toimialoista teknologia-ala on ollut vahvimmilla sekä vuoden alusta mitattujen tuottojen perusteella että otsikoissa, mutta sen arvostustaso on nyt erittäin korkea ja nousee edelleen.

Toistaiseksi riskit ovat Pictetin mielestä melko hyvin tasapainossa, mutta tilanne voi muuttua, kun pöly on laskeutunut S&P:n ja MSCI:n viestintätoimialaluokan aloituksen jälkeen. Uuteen luokkaan siirtyvät Facebookin ja Googlen emoyhtiön Alphabetin kaltaiset yhtiöt.

Terveydenhoitotoimiala on paljon selvempi tapaus sijoitusmielessä. Se hyötyy sijoittajien jatkuvasta defensiivisten toimialojen suosimisesta samalla ja mahdollistaa sijoittamisen pitkän aikavälin megatrendeihin uusimpien lääketieteen innovaatioiden kautta.

Sijoittajien kiinnostus defensiivisiin osakkeisiin on kasvussa, ja tämä on saanut Pictetin harkitsemaan uudelleen näkemystään julkisista palveluista, joiden painon yhtiö nostaa lievään alipainoon.

Argentiina ja Turkki ovat molemmat kriisin partaalla, ja tämä kasvattaa pelkoja siitä, että nämä paikalliset vaikeudet voivat levitä vaikuttamaan koko järjestelmään.

Lähemmin tarkasteltuna sekä Argentiina että Turkki ovat selvästi kehittyvien markkinoiden poikkeuksia, jotka parantelevat itseaiheutettuja haavojaan. Paolinin mukaan niiden taloushuolet – mihin lukeutuu keskuspankkien kolhiintunut uskottavuus – eivät ole tyypillisiä. Siksi ja Kiinan talouden kohentumisen takia Pictet pitää ylipainon kehittyvien markkinoiden paikallisen valuutan joukkolainoissa.

Kommentoi
Ylös
>