Arvo-osakkeet

Handelsbanken: SSAB tarjoaa enemmän hyvää kuin huonoa

Pankki antaa teräsyhtiölle ostosuosituksen.

Helsinkiin rinnakkaislistattu SSAB julkisti vahvan viimeisen vuosineljänneksen tulosraportin tiistaina. SSAB:n liikevoitto kasvoi loka-joulukuussa 192 miljoonaa kruunua edellisvuoden vertailukohdasta 1,035 miljardiin Ruotsin kruunuun. Tulos jäi niukasti analyytikoiden konsensusennusteesta.

Merkittävistä huoltoseisokeista huolimatta viimeinen neljännes sujui SSAB:lta hyvin ja se palkittiin pörssissä selvällä kurssinousulla. Osakekurssia siivitti myös 1,50 kruunun osakekohtainen osinkoesitys. Yhtiö maksoi viime vuonna 1,00 kruunun osakekohtaiset osingot, joten hallituksen esitys kasvattaisi osinkoa 50 prosentilla edellisvuodesta.

Yhtiön liiketoiminta Yhdysvalloissa hyötyi presidentti Donald Trumpin asettamista terästulleista, sillä ne ovat nostaneet teräksen hintaa maassa. Eurooppalaiset divisioonat Europe ja Special Steels kärsivät tulleista.

”Kaupan esteiden ympärillä jatkuva poliittinen epävarmuus ja hieman heikentyneet talousennusteindikaattorit aiheuttavat jonkin verran epävarmuutta teräksen kysynnän kehittymisen suhteen. Samaan aikaan näemme positiivisia signaaleita useilta suurilta asiakassegmenteiltämme, ja tästä johtuen arvioimme vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen näkymien olevan suhteellisen hyvät”, SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist toteaa.

Handelsbanken kommentoi SSAB:n tulosta aamukatsauksessaan.

”Teräsyhtiö SSAB:n viime vuosi oli tuottoisa, ja käyttökate parani 18 prosenttia edellisvuodesta lähinnä USA:n teräslevybisneksen ansiosta. Eilisessä tulostiedotteessa oleellista olivat tulevaisuuden näkymät. Yhtiö indikoi hyvää starttia vuodelle 2019 ja odottaa käyttökatteen yltävän Q1:llä ennustettamme paremmaksi”, pankki toteaa.

SSAB oli tyylilleen uskollinen eikä antanut tarkkaa tuotto-ohjeistusta, mutta odottaa yleisnäkymän olevan hyvä.

”Poliittinen turbulenssi kaupan esteiden ympärillä jatkuu ja hieman heikentyneet talouden indikaattorit luovat epävarmuutta teräksen kysynnälle. Samaan aikaan suuremmilta asiakassegmenteiltä tulee positiivisia signaaleja, ja odotamme näkymien 2019 alkupuolella olevan positiiviset”, SSAB totesi tulosraportissa.

Yhtiö myös ohjeisti vahvempia toimituksia kolmelle teräsdivisioonalleen ja hieman korkeampia hintoja USA:ssa sekä matalampia hintoja Euroopassa.

SSAB on hinnoiteltu maltillisesti. Kuluvan vuoden konsensustulosennusteella P/E-kerroin on 7,7x ja taseperusteinen P/B-kerroin vain 0,78x.

Handelsbankenin tavoitehinta SSAB:n osakkeelle on osta ja tavoitehinta osakkeelle on 4,3 euroa. SSAB:ta seuraa 18 analyytikkoa, joista Thomson Reutersin tietokannan mukaan kahdeksan antaa ostosuosituksen, viisi lisää-suosituksen, neljä pidä-suosituksen ja yksi suosittelee myymään osakkeet.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös