Yritysuutiset

Nokia julkisti selvästi odotettua paremman tuloksen

Ericssonin vahvan tulosraportin jälkeen Nokialta osattiin odottaa duurivoittoista tulosraporttia.

Odotuksia siivitti varsinkin se tosiasia, ettei Nokia ole antanut tulosvaroitusta. Aavistelut olivat oikeita. Teknologiayhtiön tulos kasvoi selvästi vuodentakaisesta. Yhtiön ei-IFRS-liikevoitto oli loka-joulukuussa 1 120 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin Nokian ei-IFRS-liikevoitto oli 1 004 miljoonaa euroa. Tulos oli myös selvästi analyytikoiden konsensusennusteita parempi, sillä odotuksissa oli vain 1 036 miljoonan euron liikevoitto.

Vuoden 2018 viimeisen neljänneksen laimennettu ei-IFRS-osakekohtainen tulos oli 0,13 euroa, kun se oli 0,13 euroa myös vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä. Odotuksissa oli myös 0,13 euron osakekohtainen tulos.

Myös liikevaihto oli kasvussa. Neljännen kvartaalin liikevaihto ylsi 6 869 miljoonaan euroon, kun vuosi sitten liikevaihto oli 6 668 miljoonaa euroa. Konsensus odotti 6 627 miljoonan euron liikevaihtoa.

Liikevaihto kasvoi kolme prosenttia vuodentakaiseen verrattuna sekä raportoituna että ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta. Nokian mukaan kehitys jatkui avainmarkkinoiden 5G-asiakkaiden vahvan sitoutumisen, Nokia Software -liiketoimintaryhmän erityisen vahvan suorituksen ja yritysasiakasliiketoiminnan vakaan kehityksen myötä.

Kaikkien viiden verkkoliiketoimintamme liiketoimintaryhmän myynti vuodentakaiseen verrattuna kasvoi toista neljännestä peräkkäin, ja myös verkkoliiketoiminnan ja Nokia Technologiesin kannattavuus parani.

Nokian hallitus esittää 0,20 euron osinkoa. Vuosi sitten Nokia maksoi osinkoa 0,19 euroa. Yhtiö myös suunnittelee jakavansa varoja neljässä erässä vuosineljänneksittäin tästä vuodesta alkaen.

Tälle vuodelle Nokia ohjeistaa ei-IFRS-liikevoittomarginaaliksi 9–12 prosenttia. Toimitusjohtaja Rajeev Suri kertoo tulosraportissa odottavansa Nokian koko vuoden tuloksen paranevan vuonna 2019 edellisvuoteen verrattuna, ja näkemys nopeasta ja merkittävästä siirtymisestä 5G:hen pysyy muuttumattomana.

”Uskomme, että pitkällä aikavälillä muodostuu suotuisa investointien kierre, kun operaattorit päivittävät verkkojaan eri alueilla – optisista verkoista makroradioverkkoihin, kiinteistä langattomista yhteyksistä pilvipalvelutekniikoihin, piensoluista IP-reititykseen, verkkoriippumattomiin ohjelmistoihin ja niin edelleen. Odotamme, että tämän jälkeen seuraa toinen aalto, jossa teollisuusasiakkaat investoivat yksityiseen langattomaan teknologiaan kuten LTE- ja 5G-valmiisiin verkkoihin. Kokonaisvaltaisen portfolionsa ansiosta Nokia on hyvissä asemissa hyödyntämään tämän laajentuneen syklin”, Ravi toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös