Kasvuosakkeet

Analyytikko: Nokia palautti sijoittajien luottamuksen – verkkomarkkinoilla 5G:n myötä käännekohta

Inderes ja Nordea suhtautuvat Nokian tulosraporttiin hieman eri tavalla.

Nokia ei julkistanut paljon pelättyä tulosvaroitusta vuodelle 2018 ja siksi yhtiöltä osattiin odottaa vahvaa tulosta vuoden viimeiseltä neljännekseltä.

Viimeisen kvartaalin tulos olikin kohtuullisen vahva ylittäen konsensusodotukset neljällä prosentilla. Niin verkkolaitepuolella kuin teknologia-segmentissäkin tulos ylitti odotukset.

Aiemmin viime vuoden aikana sijoittajien luottamus Nokian tuloskuntoon oli alkanut rakoilla. Inderesin Nokia analyytikko Mikael Rautanen arvioi artikkelissaan, että Nokian kolme ensimmäistä neljännestä olivat selkeitä pettymyksiä ja yhtiö kasasi odotukset todella rajulle käänteelle neljännellä vuosineljänneksellä. Nokia ei pettänyt odotuksia Rautasen mielestä.

“Nyt käänne näyttää suurella todennäköisyydellä realisoituneen, minkä ansiosta odotamme luottamuksen palautuvan”, Rautanen toteaa.

Nokian tulosraportin ehkä mielenkiintoisinta antia on yhtiön arviot 5G:n kehittymisestä. Rautasen mukaan Nokian verkkoyksikkö on saanut loppuvuonna myötätuulta verkkomarkkinan piristymisestä, mitä Ericssonin viime viikolla julkaistu raportti vahvisti.

“Verkkomarkkinoilla eletään nyt pitkän vaikean jakson jälkeen selkeää käännekohtaa 5G-teknologiasukupolven myötä.”

Nokian tilaukset lähtivät jo viime vuonna vetämään hyvin, kun alkuvuoden tilauskanta nousi 30 prosenttia, Rautanen muistuttaa. Loppuvuoden riskit liittyivät projektien ajoituksiin sekä yhtiön toimituskyvykkyyteen komponenttipulasta johtuen.

Nordea oli selkeästi Inderesiä pessimistisempi Nokia-kommenteissaan. Pankki kiinnitti erityistä huomiota ohjeistukseen, mikä oli kuluvalle vuodelle Nordean mielestä pienoinen pettymys.

Nokia odottaa kohdemarkkinoidensa olevan vakaat vuonna 2019, mutta yhtiön odotetaan kasvavan kohdemarkkinoita nopeammin. Koko yhtiön liikevoittomarginaalin Nokia odottaa jäävän 9-12 prosentin haarukkaan.

“Analyytikot ovat odottaneet vajaan 12 prosentin kannattavuutta Nokialta, joten kannattavuusohjeistus on tuloksen heikko kohta. Vuodelle 2020 Nokia pitää tavoitteensa ennallaan, ja odottaa kannattavuuden paranevan entisestään vuodesta 2019”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Inderesin Nokia LIVE – lähetyksestä on mahdollista seurata Mikael Rautasen kommentteja Nokian tuloksesta ja näkymistä.

Mintos tarjoaa keskimäärin 12 prosentin tuoton - sijoita vertaislainoihin

Uusi sijoittaja saa 1 prosentin ylimääräisen koron sijoituksilleen 3 kuukauden ajaksi.

Avaa Mintos-tili

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös