SalkunRakentaja

Sijoitusstrategiat

Jukka Oksaharju vääntää rautalangasta osinkosijoittamisen perusasiat

Jukka Oksaharju on Nordnetin osakestrategi ja sijoituskirjailija. Hänet tunnetaan osakesijoittamisen ja erityisesti osinkosijoittamisen puolestapuhujana.

Hän sijoittaa sijoittaa pääosin yhtiöihin, joilla on näyttöä jatkuvasta ja vahvasta oman pääoman tuotosta. Tämä edellyttää yhtiöiltä usein markkinajohtajan asemaa ja osaavaa yritysjohtoa.

Lopullisen sijoituspäätöksen Oksaharju tekee kuitenkin aina sen perusteella, mikä on osakkeen hinta suhteessa oletettuihin tulevaisuuden näkymiin.

Oksaharju on useita kertoja korostanut tasaisesti kasvavien osinkojen merkitystä hyviä osakesijoituksia valitessaan. Ajan mittaan kasvava osinko per osake nostaa sijoittajan omaan hankintahintaan laskettua osinkotuottoa merkittävästi, Oksaharju painottaa.

Sampo on tyyppiesimerkki tällaisesta yhtiöstä.

”Sampo on korottanut osakekohtaista osingonjakoaan joka vuosi Stadighin ohjatessa. Tämäkään kevät ei tehnyt poikkeusta. Keskimäärin omistajan palkkapäivän vuosikasvu on ollut Stadighin komennossa 14 prosenttia”, Oksaharju toteaa.

Sammon esimerkkiin nojautuen Oksaharju listaa viisi laatuyhtiön kriteeriä.

Oksaharju on julkaissut sijoituskirjat Hyvästä yhtiöstä hyvään sijoitukseen, Hajauta tai hajoa, Sijoita kuin guru, Laatuguru ja Arvoguru.

Nordnetin #osinkohaasteen videolla Jukka Oksaharju käy läpi perusasioita osinkosijoittamisesta:

 • Mikä on osinkosijoittamisen hienous?
 • Mitä osingot ovat ja miksi niitä jaetaan?
 • Korkoa korolle
 • Eläkkeelle osinkotuloilla?
 • Mihin osinkotuloeurot käytetään?
 • Osinkosijoittajan muistilista

Nosta säästämisesi uudelle tasolle.

Olitpa sitten kokenut sijoittaja tai ensimmäistä indeksirahastosijoitustasi tekevä aloittelija, voit aina tähdätä hieman korkeammalle.

Katso miten

1 kommentti

1 kommentti

 1. Hilkka Hiltunen

  24.11.2019 at 08:37

  Selkeästi ja ymmärrettävästi kerrottu asiat.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös