Oma talous

Itseensä sijoittaminen on tuottava investointi

Kiinnostaisiko sijoitus, jolla voittaa markkinat? Itseensä sijoittaminen on järkevä investointi.

Olipa sitten kyse uuden taidon oppimisesta, oman ammattitaidon kehittämisestä tai luovuuden tukemisesta – itseensä sijoittaminen on yksi järkevimmistä ja tuottavimmista päätöksistä, jonka voit tehdä. Sijoitusguru Warren Buffett on samaa mieltä:

”Viime kädessä on olemassa yksi investointi, joka voittaa markkinat: Itseesi sijoittaminen.”

Omia lahjoja ja kykyjä voi kehittää missä iässä tahansa. Kukaan ei voi varastaa oppimaamme pääomaa ja meissä kaikissa potentiaalia, jota voimme kehittää.

Rakenna itsesi paras versio sijoittamalla omaan hyvinvointiin, niin emotionaalisesti kuin fyysisestikin. Aloita itseesi sijoittaminen näillä vinkeillä.

Investoi taitoihin

Helpoin ja edullisin tapa investoida itseensä on lukea – ja paljon. Kirjojen lukeminen vähentää stressiä ja sen sanotaan pidentävän jopa elinikää.

Investoi omaan asiantuntijuuteen; keräämän tiedon avulla erotut massasta.

Ammatillisten taitojen kehittäminen ei vaadi aina jatkokouluttautumista. Internet on pullollaan tietoa, johon voi päästä käsiksi missä ja milloin vain. Käsilläsi on valtava resurssi, jonka avulla voi rakentaa tietoa ja asiantuntemusta monin eri tavoin.

Hio taitoja ja pysy ajan tasalla lukemalla kirjoja, artikkeleita, blogeja, kuuntelemalla podcasteja, katsomalla videoita, tilaamalla erilaisia uutiskirjeitä sekä tutustumalla erilaisiin kursseihin, luentoihin ja webinaareihin.

Investoi luovuuteen

Luovuus on voimavara, johon kannattaa investoida. Luovuus on tylsyyden vastakohta, joka tuo elämään iloa ja inspiraatiota, auttaa kasvamaan niin henkisesti kuin ammatillisestikin ja lisää ongelmanratkaisukykyä.

Luovuudelle tulee raivata tilaa kalenteriin, sillä se tarvitsee tilaa toimiakseen. Pitkä kävelylenkki luonnossa on helppo tapa herättää omaa luovuutta. Jokapäiväisiä rutiineja kannattaa rikkoa ja pitää mieli avoimena uusille asioille.

Kokeile jotain uutta:

  • Opi uusi kieli kurssilla tai älypuhelinsovelluksen kautta.
  • Osallistu ruokakurssille.
  • Luo jotain käsilläsi; maalaa tai piirrä.
  • Kirjoittaminen on hyvä ajattelun väline; pura ajatuksia paperille.
  • Innostu musiikista ja opettele soittamaan uutta instrumenttia.

Investoi terveyteen ja  hyvinvointiin

Oman hyvinvoinnin edistämisestä puhutaan paljon, mutta kuinka moni oikeasti priorisoi oman hyvinvoinnin jokapäiväisessä elämässä? Keho on kuin käytetty auto, jota pitää huoltaa. Investoi kroppasi hyvinvointiin ja pysyt terveenä pidempään. Jos et pidä huolta kehosta ja mielestäsi nyt, se kostautuu myöhemmin.

Omaa hyvinvointia ja terveyttä voi edistää arjessa pienillä teoilla. Lisää veden juomista, kävele portaat hissin sijasta, syö terveellisesti, priorisoi tauot, pyöräile töihin pari kertaa viikossa, nuku tarpeeksi ja tee töiden ohessa taukojumppaa.

Pidä huoli, että saat tarvittavasti vapaa-aikaa töiden vastapainoksi. Heittäydy vapaalle ja unohda arjen kiireet. Meditoi, kokkaa ruokaa, aloita uusi harrastus, matkusta tai näe ystäviä.

Investoi suhteisiin

Menestystä ei rakenneta yksin puurtamalla. Toimivat suhteet lisäävät hyvinvointiamme, niin liike-elämässä kuin yksityisessä elämässäkin. Arvokkaimmat suhteet rakennetaan ajan kanssa ja niitä pitää huoltaa. Mitä enemmän suhteet kasvavat, sen arvokkaampia ne ovat.  

Jos haluat luoda vahvoja ja pysyviä suhteita, kannattaa olla valmis kaivamaan syvemmälle. Ihmissuhteissa se on se laatu, eikä määrä, mikä ratkaisee.

Älä unohda verkostojen tärkeyttä; osallistu erilaisiin tapahtumiin ja etsi aktiivisesti uusia liikesuhteita. Luottamus on verkostojen toimivuuden avaintekijä.

Investoi talouteen

Moni sanoo, ettei raha tuo onnea. Se voi hyvin olla totta, mutta raha tuo elämään vapautta ja turvaa.

Vaurauden rakentaminen on prosessi, joka koostuu monista pienistä teoista ja askelista pitkällä aikavälillä. Opettele säästämään, sijoittamaan ja kehitä itsellesi uusia taloustaitoja.

Aseta itsellesi tavoitteita. Tavoitteiden asettaminen luo sinulle selvän päämäärän, jota kohti työskentelet ja motivoi sinua eteenpäin. Ota vastuu omasta taloudestasi, lopeta tekosyiden tekeminen, ja ole taloutesi herra – se on sen arvoista.

Lue myös: Warren Buffett ja Bill Gates: Menestys vaatii uhrauksia ja ”10 000 tuntia harjoittelua”.

Lähde: Lifehack.

Kommentoi
Ylös
>