Osakeanalyysit

Onko Nokian osakkeessa vielä kasvuvaraa?

Nokian osake on kivunnut reippaasti kuukauden aikana.

Yhtiö kertoi torstaiaamuna solmineensa maailmanlaajuisesti yhteensä 63 kaupallista 5G-sopimusta.

Nokialla on tiedotteen mukaan sopimuksia 5G-verkkojen toimituksesta nyt muun muassa AT&T:n, KDDI:n, Korea Telecomin, O2:n, Softbankin, Sprintin, T-Mobilen, Verizonen ja Vodafone Italyn kanssa. Kaiken kaikkiaan Nokialla on nyt yli 100 5G-sopimusta.

Nokian mobiiliyksikön johtaja Tommi Uitto hehkuttaa sopimuskantaa.

“Tämä virstanpylväs korostaa laatuamme ja asiakkaidemme luottoa 5G-portfolioomme ja odotamme, että saamme tänä vuonna useita muita sopimuksia”, Uitto kertoo tiedotteessa.

Uiton mukaan Nokia on ainut verkkotoimittaja, jolla on 5G-sopimuksia kaikkien koko Yhdysvallat kattavien operaattorien kanssa, kaikkien eteläkorealaisten operaattorien kanssa ja kaikkien kolmen koko Japanin kattavien operaattorien kanssa.

Nokialla on nyt 5G-asiakkaita kaikilla keskeisillä taajuusalueilla tarjoten Nokialle arvokasta kokemusta teknologian implementoinnista, arvioi OP:n analyytikko Kimmo Stenvall pankin aamukatsauksessa.

”Nokian mukaan noin 60% 5G-asiakkaista (45-50 kpl) on valinnut Nokian tuoteportfoliosta myös muita osia kuin radioverkon tuotteita. Ericsson (PIDÄ) ilmoitti omaavansa vuoden lopulla 78 kpl kaupallista 5G-sopimusta, mutta luku ei välttämättä ole täysin vertailukelpoinen Nokian ilmoittaman määrän kanssa. Lukumäärät kertovat kuitenkin 5G-momentumin olleen vahva vuoden vaihteessa, kun useat operaattorit saavat tänä vuonna käyttöönsä 5G-radiotaajuudet”, Stenvall arvioi.

Nokian osakurssi on elpynyt voimakkaasti kuluneen kuukauden aikana. Osake on kivunnut kuukaudessa yli 16 prosenttia, kun esimerkiksi Helsingin pörssin OMX25-indeksi on noussut vain viisi prosenttia.

Osake on OP:n arvion mukaan arvostettu vuoden 2020 tulosennusteella EV/EBIT-kertoimella 8x sekä 13,7x P/E-kertoimella. Stennvallin mielestä pahin aliarvostus osakkeesta on siten poistunut. Kuitenkin konsensusennuste on Nokian 2020 marginaaliohjauksen keskipisteessä.

OP:n analyytikon mukaan Nokia kannattavuuden kasvu edellyttää jatkossa sitä, että 5G-laitteiden tuotantorakenne pitää saada kuntoon ripeällä tahdilla.

”Tänä vuonna hyväkatteinen 4G-liikevaihto laskee ja korvautuu 5G-liikevaihdolla. Lisäksi Nokia lisää t&k -panostuksia EUR 200 miljoonalla. Mikäli Nokia päätyy marginaaliohjauksen alalaitaan (8%), on osakkeessa jälleen reipas laskupaine nykytasolta”, Stenvall laskee.

OP:n 12 kuukauden tavoitehinta Nokialle on 3,9 euroa. Analyytikoiden konsensuksen mukainen tavoitehinta on selvästi korkeampi, 4,18 euroa. Yhtiötä seuraavista 26 analyytikosta 11 antaa osakkeelle ostosuosituksen ja kaksi antaa lisää suosituksen. Myy-suosituksen antaa vain yksi analyytikko.

Analyytikot odottavat Nokian konsensuksen mukaisen osakekohtaisen tuloksen jäävän tappiolle -0,03 euroa viime vuonna, mutta nousevan 0,09 euroon tänä vuonna.

Kommentoi
Ylös
>