Yritysuutiset

Revenio jatkaa vakuuttavasti kasvu-uralla

Terveysteknologiayhtiön loka-joulukuun liikevaihto kasvoi peräti yli 72 prosenttia edelliskaudesta 14,9 miljoonaan euroon.

Tuloskunto kasvoi samassa suhteessa. Liikevoitto nousi loka-joulukuussa 5,2 miljoonaan euroon edellisvuoden vastaavan ajan 3,1 miljoonasta eurosta, eli kasvua tuli lähes 73 prosenttia. Tuloskasvu oli odotettua kovempaa, sillä analyytikot olivat odottaneet keskimäärin 4,8 miljoonan euron liiketulosta.

Viimeisellä vuosineljänneksellä myynti sujui hyvin erityisesti Saksassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä sekä Italiassa. Yhtiö on kaupanteon jälkeisten neuvotteluiden seurauksena kirjannut 1,0 miljoonaan euron suuruisen oikaisun muihin tuottoihin ja kauppahintavelkaan.

Revenion silmänpohjan kuvantamislaitteiden uutuustuote DRSplus sai joulukuussa Yhdysvaltojen lääkeviranomaisen FDA:n hyväksynnän sekä CE-merkin Euroopassa. Uutuustuotteen myynti ja markkinointi käynnistettiin loppuvuonna Euroopassa ja alkuvuodesta 2020 Yhdysvalloissa. DRSplus tulee korvaamaan vähitellen jo vuonna 2011 lanseeratun DRS:n.

Toimitusjohtaja Timo Hildén kertoo, että Revenio vahvisti merkittävästi markkina-asemaansa ja roolia silmän diagnostiikan hoitoketjussa strategisella CenterVue-yritysostolla, joka on täyttänyt erinomaisesti odotukset.

”Pystymme nyt tarjoamaan asiakkaillemme kaikki glaukooman diagnostiikkaan tarvittavat modernit tuotteet. CenterVuen kuvantamistuotteet mahdollistavat lisäksi Revenion tuoteportfolion laajentamisen glaukooman ulkopuolelle diabetekseen liittyvään retinopatiaan sekä muihin silmänpohjan sairauksiin, kuten ikärappeumaan. Näin ollen yritysosto myös kasvatti merkittävästi markkinapotentiaaliamme”, Hildén toteaa.

Vuosi 2019 oli jälleen vahva silmänpaineen mittauslaitteita valmistavalle Icarelle, toimitusjohtaja kertoo.

”Yksi merkittävimmistä tapahtumista oli uuden ic200-silmänpaineen mittauslaitteen lanseeraus Euroopassa, Australiassa, Kanadassa ja Japanissa. Tuote on pitkän tuotekehityksen tulos, jossa uudella patentoidulla menetelmällä kyetään käyttämään Icaren perusanturia myös alaspäin tehtävissä mittauksissa ilman, että anturi irtoaa.”

Tuote sai myyntiluvan Yhdysvalloissa katsauskauden jälkeen tammikuussa 2020. Icare HOME -silmänpainemittarin katsauskaudella saama Medicare-korvattavuus oli Reveniolle tärkeää, ja yhtiö uskoo sen vaikuttavan positiivisesti tuotteen myyntiin Yhdysvalloissa.

Kasvun voi odottaa jatkuvan rajuna tänäkin vuonna. Revenio odottaa raportoidun liikevaihdon kasvavan erittäin vahvasti edellisvuodesta ja kannattavuuden olevan hyvällä tasolla ilman kertaluontoisia eriä.

Osinkoa Revenio aikoo jakaa 0,28 euroa osakkeelta.

Revenion lokakuu-joulukuun tunnusluvut:

  • Liikevaihto oli 14,9 (8,7) miljoonaa euroa, kasvua 72,2 %
  • Liiketulos oli 5,2 (3,0) miljoonaa euroa, kasvua 72,9 %
  • Käyttökate oli 5,8 (3,2) miljoonaa euroa, kasvua 81,6%
  • Liiketoiminnan muihin tuottoihin kirjattiin 1,0 miljoonaa euroa kertaluontoisena kauppahinnanoikaisuna
  • Liikevaihdon valuuttakurssien vaikutuksella oikaistu kasvu loka-joulukuussa oli 70,1 % eli 2,1 %-
  • yksikköä raportoitua kasvua heikompi
  • Vahvan kassavirran seurauksena konserni on jälleen lähes nettovelaton
  • Osakekohtainen tulos, laimentamaton oli 0,143 (0,100) euroa
Kommentoi
Ylös
>