Sijoitusideat

Nämä sijoitusstrategiat mahdollistivat plusmerkkisen tuoton sekä maalis- että huhtikuussa

Uutistoimisto Bloombergin mukaan 13 prosenttia hedge-rahastoista teki tuottoa kumpanakin kuukautena.

Hedge-rahastolla tarkoitetaan rahastoa, jonka kaupankäyntistrategia poikkeaa perinteisen rahaston strategiasta. Kyseiset rahastot hyödyntävät perinteisten rahastojen käyttämien instrumenttien lisäksi muun muassa johdannaisia, lyhyeksi myyntiä, valuuttoja tai hyödykkeitä. Hedge-rahastojen strategiat voidaan jakaa eri kategorioihin, joihin lukeutuvat suhteelliseen hinnoitteluun perustuvat strategiat, tapahtumakohtaiset strategiat, markkinatrendeihin perustuvat strategiat, long/short-strategiat sekä muihin edellä mainittuihin kategorioihin kuulumattomat strategiat.

Bloombergin koostaman datan mukaan maalis-huhtikuussa korkeimpaan tuottoon ylsivät hedge-rahastot, jotka tekivät kauppaa useilla eri maantieteellisillä alueilla ja omaisuusluokilla. Lisäksi tärkeässä roolissa onnistumisen kannalta oli aktiivinen rahaston ottamien positioiden seuranta.

Bloombergin haastatteleman salkunhoitaja Nicolas Bryonin hoitama rahasto Atlantic Pacific Australian Equity Fund lukeutui maalis- ja huhtikuun voittajiin 23,6 prosentin tuotolla. Bryon kertoi uutistoimistolle nousseensa pahimman markkinaromahduksen aikana joka tunti katsomaan rahaston tilanteen ja toteuttamaan uusia kauppoja. Hän suosii tekemissään sijoituksissa yhtiöitä, joilla on vahvat fundamentit ja jotka ovat onnistuneet sopeutumaan kustannuksien osalta korona-aikaan. Bryon kertoi tarkkailevansa erityisesti tilanteita, joissa talousalueita saatettaisiin joutua sulkemaan uudelleen koronan vuoksi. Ne saattaisivat salkunhoitajan mukaan tarjota sekä osto- että myyntitilaisuuksia.

Bloombergin niin ikään haastattelema salkunhoitaja Ashvin Murthy, onnistui tyypillistä pienemmillä sijoituksilla tekemään AVM Global Opportunity Fund -rahastolle 3,02 prosentin tuoton maaliskuussa ja 3,14 prosentin tuoton huhtikuussa. Murthyn onnistuneita sijoituksia olivat helmikuun lopulla tehty osakkeiden shorttaaminen ja valuuttapuolella dollarin ostaminen. Myöhemmin maaliskuun lopulla salkunhoitaja osti rahastoon kultaa ja korkean luottoluokituksen joukkolainoja. Tällä hetkellä Murthylla on positioita muun muassa valtionlainoissa ja käteisessä.

Kaiken kaikkiaan maalis- ja huhtikuun onnistujille oli myös yhteistä velkavivun käyttö ja positiot muita markkinoita paremmin kehittyneeseen Kiinaan. Sijoittajien kannattaa kuitenkin muistaa, että maalis-huhtikuu on lyhyt aika tuottojen vertaamiseen ja mennyt tuotto ei ole tae rahaston tulevasta tuotosta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös