Yritysuutiset

Keskon myynti jatkaa laskuaan – autokaupasta suli kolmannes

Keskon vertailukelpoinen kokonaismyynti jatkoi laskuaan toukokuussa.

Kesko-konsernin jatkuvien toimintojen myynti oli toukokuussa 2020 yhteensä 936 miljoonaa euroa ja se laski 3,9 prosenttia viime vuoden toukokuuhun verrattuna. Myynti laski vertailukelpoisesti 3,3 prosenttia.

Myös huhtikuussa Keskon myynti laski vertailukelpoisesti 2,1 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Alkuvuoden hyvän kehityksen vuoksi koko vuoden myynti on vertailukelpoisesti edelleen 1,0 prosenttia plussalla.

”Keskon myynti laski toukokuussa 3,9 % toimituspäivien määrästä johtuen. Päivittäistavarakaupassa K-ruokakauppojen elintarvikemyynti jatkoi kasvuaan. Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa rautakaupan myynti kasvoi kaikissa maissa paikallisissa valuutoissa. Autokaupan myynti laski edellisestä vuodesta”, Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo.

Päivittäistavarakaupan myynti oli toukokuussa 458 miljoonaa euroa ja se laski 4,8 prosenttia. Päivittäistavaramyynti K-ruokakaupoille kasvoi 5,2 prosenttia. Toimituspäiviä oli yksi vähemmän kuin edellisenä vuonna. Kespron myynti laski peräti 46 prosenttia. Myynti laski myös K-Citymarketin käyttötavarakaupassa.

Autokaupan myynti oli toukokuussa 59,3 miljoonaa euroa ja se laski 23,5 prosenttia. Vertailukelpoisesti myynti laski 32,8 prosenttia.

Kesko kertoi tammi-maaliskuun tulosraportin yhteydessä, että koronapandemiasta ja talouden maailmanlaajuisesta epävarmuudesta johtuen se arvioi jatkuvien toimintojen vertailukelpoisen liikevoiton vuonna 2020 olevan haarukassa 400 – 450 miljoonaa euroa ja näin ollen jäävän jonkin verran vuoden 2019 vertailukelpoisesta liikevoitosta, joka oli 462 miljoonaa euroa.

Kesko ei edelleenkään anna liikevaihdon kehitystä koskevaa ohjeistusta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös