Sijoitusideat

Tässä analyytikoiden osakesuosikit Helsingin pörssissä

Analyytikoiden suosikkiosakkeet ovat hyvän tuloskunnon kasvuyhtiötä.

Tokmanni, Caverion ja Outotec ovat nyt analyytikoiden suosikkeja. Kaikkien osakekurssit ovat toipuneet selvästi koronakriisin aiheuttamasta kurssiromahduksesta.

Kaikki kolme yhtiötä kasvavat kannattavasti. Caverionin ja Outotecin osakekohtaisten tulosten odotetaan kasvavan jo tänä vuonna selvästi viime vuodesta, huolimatta koronakriisistä. Sen sijaan Tokmannin osakekohtaisen tuloksen odotetaan notkahtavan tänä vuonna, mutta kääntyvän jälleen ensi vuonna kasvuun.

Tokmanni

Halpakauppaketjun osakekurssi on elpynyt viime viikkoina vahvasti ja on nyt jo tammikuun alun tasolla. Silti analyytikoilla riittää vielä uskoa yhtiöön, sillä kaikki neljä yhtiötä seuraavaa analyytikkoa antaa Tokmannille edelleen ostosuosituksen.

Tokmannin vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 4,4 prosenttia viime vuodesta. Vertailukelpoinen liikevoitto oli 0,3 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna oli -2,2 miljoonaa euroa.

Tokmannin toimitusjohtaja Mika Rautiainen totesi, että Tokmanni onnistui saavuttamaan hyvän myynnin tason ja parantuneen tuloksen ensimmäisellä neljänneksellä.

”Etelä-Suomen talvisesonki oli poikkeuksellisen huono ja lisäksi poikkeustilanteen aiheuttamat rajoitukset pudottivat asiakasmääriä neljänneksen loppupuolella”, Rautiainen totesi.

Koronaviruksen aiheuttaman epävarmuuden vuoksi talouden ja toimialan näkymät ovat muuttuneet nopeasti. Tokmanni Group ei toistaiseksi anna tulosohjeistusta vuodelle 2020. Kun näkyvyys paranee ja merkittävä epävarmuus hälvenee, Tokmanni päivittää näkymiään ja antaa ohjeistuksen.

Tokmannin tunnusluvut
P/E-kerroin 202017,3
Odotettu EPS-kasvu 2020-9 %
Oman pääoman tuotto 202023,0 %

Caverion

Koronaviruksen leviämisellä oli vain rajallisia vaikutuksia kiinteistötekniikkaan ja teollisuuden palveluita tuottavan Caverionin liiketoimintaan, joka jatkui lähes normaalitasolla vuoden 2020 ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

”Suuri osa Caverionin palveluista on erittäin tärkeitä kriittisten palveluiden ja infrastruktuurin toiminnan kannalta, ja merkittävä osa näistä on suoritettava jopa koronaviruspandemian vastaiseen taisteluun asetettujen sulkutoimenpiteiden aikana. Vaikka otimme myös jatkuvuussuunnitelmat käyttöön koko organisaatiossa maaliskuussa, hyödyimme samalla vahvasta tilauskannasta ja huoltosopimusten suuresta määrästä”, kertoi toimitusjohtaja Ari Lehtoranta tulosraportin yhteydessä.

Yhtiön liiketulos nousi tammi-maaliskuussa 6,5 miljoonaan euroon, kun analyytikoiden konsensusodotus oli 7,0 miljoonan euron tulosta. Vuosi sitten vastaavaan aikaan tulosta syntyi 5,3 miljoonaa euroa.

Yhtiö on onnistunut kääntämään operatiivisen suorituksensa heikkojen vuosien jälkeen. Nyt on kasvun vuoro, arvioi Inderesin analyytikko Olli Koponen.

Yhtiötä seuraa kolme analyytikkoa, joista kaksi antaa osakkeelle ostosuosituksen ja yksi lisää-suosituksen.

Caverionin tunnusluvut
P/E-kerroin 202030,1
Odotettu EPS-kasvu 202050 %
Oman pääoman tuotto 202014,8 %

Outotec

Kaivosteknologiayhtiö Outotec ja Metso ovat sopineet yhdistymisestä ja sen odotetaan tapahtuvan kesäkuun loppuun mennessä, mikäli kaikki lakisääteiset ja muut hyväksynnät on saatu.

Yhdistyneenä tuleva Metso Outotec on kestävää kehitystä edistävien teknologioiden, kokonaisvaltaisten ratkaisujen ja palvelujen edelläkävijä mineraalienkäsittelyssä, kivenmurskauksessa, metallinjalostuksessa ja kierrätysteollisuudessa maailmanlaajuisesti. Uusi organisaatio on suunniteltu siten, että molempien yritysten vahvuuksia ja erityisosaamista voidaan hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla.

Outotecin liikevaihto nousi tammi-maaliskuussa 16 prosenttia viime vuodesta, mutta tilauskanta laski 28 prosenttia. Oikaistu liiketulos nousi viime vuoden 13,8 miljoonasta eurosta 15,5 miljoonaan euroon.

Tuloskehitys alkuvuonna oli pettymys. Outotecin tulos ennen veroja laski tammi–maaliskuussa 5,0 miljoonaan edellisvuoden vastaavan ajan 10,9 miljoonasta eurosta. Analyytikoiden konsensusodotus oli 11,3 miljoonan euron tulos.

Tilauskertymän lasku johtui asiakkaiden päätöksenteon hidastumisesta suurien projektien osalta. Minerals Processing -segmentin pienemmät laitetilaukset säilyivät kuitenkin hyvällä tasolla, kertoi Outotecin toimitusjohtaja Markku Teräsvasara tulosraportin yhteydessä.

Yhtiön mukaan koronaviruspandemia on heikentänyt rikastus- ja metallinjalostusteknologioiden markkinoita ja markkinanäkyvyyttä. Erityisesti suurempien investointien ajoitus on epävarmaa.

Outotecia seuraa kuusi analyytikkoa, joista viisi antaa osakkeelle ostosuosituksen ja yksi lisää-suosituksen.

Outotecin tunnusluvut
P/E-kerroin 202022,1
Odotettu EPS-kasvu 2020130 %
Oman pääoman tuotto 202017,2 %
Kommentoi
Ylös
>