Yritysuutiset

Näin verottaja tarjoaa porkkanaa koronatestauksiin

Verohallinto kertoo, että koronatestin kustannus on vähennyskelpoinen meno.

Verohallinto kertoo tiedotteessaan, että mikäli työnantaja katsoo, että nyt poikkeusoloissa testaaminen on työtehtävien kannalta tarpeellista, työnantaja voi maksaa työntekijän koronatestin suoraan testin tehneelle lääkärikeskukselle tai kuittia vastaan työntekijälle verovapaasti. Työnantaja voi sitten vähentää työtehtävien kannalta tarpeellisen koronatestin kustannukset verotuksessa, ja mahdollisesti työnantajayhtiölle testin kustannusten perusteella korvattava määrä on työnantajan veronalaista tuloa.

Samaa käytäntöä sovelletaan Verohallinnon mukaan myös yhtiössä työskentelevän omistajayrittäjän koronatestiin, jos myös muiden mahdollisten työntekijöiden testaamisen kustannukset korvataan vastaavalla tavalla. Verovapauden tai vähennyskelpoisuuden kannalta ei ole merkitystä työnantajan muutoin järjestämän työterveyshuollon laajuudella.

Yksityinen elinkeinon- tai maataloudenharjoittaja voi vastaavin edellytyksin myös vähentää oman koronatestin kustannukset elinkeinotoiminnan tai maatalouden verotuksessa. Vähennyskelpoisuuden kannalta ei ole merkitystä elinkeinonharjoittajan tai maataloudenharjoittajan itselleen muutoin järjestämän työterveyshuollon laajuudella.

Työnantaja ei voi kuitenkaan maksaa työntekijän perheenjäsenten koronatestejä verovapaasti. Kyse on tällöin perheenjäsenten elantomenoista.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös