Yritysuutiset

Facebook julkisti kaksijakoisen tulosraportin

Yhteisöpalvelun tulosraporttiin liittyy niin positiivisia kuin negatiivisiakin piirteitä.

Yhteisöpalvelu Facebook julkisti torstaina heinä-syyskuun tulosraporttinsa. Yhtiön liikevaihto nousi 21,5 miljardiin dollariin, kun vuosi sitten samaan aikaan liikevaihto oli 17,7 miljardia dollaria. Facebookin mukaan ihmiset keskittyivät koronaviruspandemian aikana kanssakäymisessään internetin ja sosiaalisen median kautta.

Yhtiön liikevaihto nousi vertailukauden 17,7 miljardista dollarista 21,47 miljardiin dollariin, kun analyytikot ennustivat 19,8 miljardin dollarin liikevaihtoa.

Yhtiön nettotulos nousi selvästi. Viime vuonna nettotulos oli 6,1 miljardia, nyt yhteisöpalvelu ylsi yli 7,8 miljardin dollarin nettotulokseen. Osakekohtainen tulos nousi 2,7 dollariin viime vuoden 2,1 dollarista.

Facebookin osakekohtainen tulos ylitti selvästi alle analyytikoiden konsensusennusteen, mikä oli hieman alle 2,2 dollaria.

Aktiivisia päivittäisiä Facebookin käyttäjiä oli hieman yli 1,8 miljardia syyskuun lopussa keskimäärin, mikä on 12 prosentin nousu vuodentakaiseen käyttäjämäärään. Myös kuukausittaisten aktiivisten käyttäjien määrä nousi 12 prosenttia 2,7 miljardiin.

Tulosraportti sisältää myös yhden selkeän pettymyksen. Facebookin päivittäinen käyttäjäkanta laski Yhdysvalloissa ja Kanadassa 196 miljoonaan viime vuoden 198 miljoonasta käyttäjästä.

Yhtiön mukaan USA:n ja Kanadan käyttäjämäärien lasku johtui koronakriisisistä. Kriisi on myös laskenut Facebookin asiakkaiden digimainontaa.

Yhtiö odottaa, että seuraavalla vuosineljänneksellä näiden maiden aktiivisten käyttäjien määrä pysyy samalla tasolla kuin kolmannella vuosineljänneksellä tai laskee hieman. Neljännellä vuosineljänneksellä yhtiö odottaa mainostulojen kasvavan lomasesongin johdosta.

Vuodesta 2021 yhtiö ennakoi kuitenkin epävarmaan muun muassa mahdollisen lisääntyvän sääntelyn vuoksi.

USA:n ja Kanadan käyttäjämäärien lasku ei kuitenkaan sijoittajia säikäyttänyt, vaan painoa annettiin enemmän odotettua kovemmalle kvartaalitulokselle. Facebookin osakekurssi nousi torstaina Nasdaq-pörssissä 4,9 prosenttia.

Facebook on ollut viime aikoina häikäisevä menestystarina pörssissä. Osake on kivunnut vuoden aikana jo lähes 50 prosenttia ja viidessä vuodessa jo yli 175 prosenttia. Googlen ja Amazonin tapaan Facebook ei ole kärsinyt koronakriisistä, vaan on pikemminkin hyötynyt siitä.

Sijoittaja ja hedgerahaston salkunhoitaja David Einhorn väittää kuitenkin, että teknologiaosakkeissa on valtava kupla. Einhornin mielestä merkkejä teknologiaosakkeiden kuplasta ovat listautumismania, markkinoiden keskittyminen muutamiin yrityksiin yksittäisellä toimialalla, poikkeuksellisen korkeat arvostuskertoimet ja ”hämmästyttävät” kaupankäyntivolyymit spekulatiivisissa sijoitusinstrumenteissa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös