Oma talous

Suomalais-virolainen verkkokauppa aloitti alkoholijuomien myynnin Suomeen

Toimitusjohtaja Indrek Järma eDrinks
eDrinksin toimitusjohtaja, virolainen Indrek Järma.

Juoma- ja ravintola-aloihin erikoistunut kotimainen Momentin Group on avannut oman alkoholijuomien verkkokaupan.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että juomien myynti eDrinksin myymälöistä Virosta Suomeen alkoi keskiviikkona 11.11. Yhtiö kertoo noudattavansa kaikessa toiminnassaan sekä EU-lainsäädäntöä että Suomen lakeja ja määräyksiä.

Yhtiö kehuu, että hinnat ovat Alkoon verrattuna kilpailukykyisiä.

Verkkokauppa eDrinks.fi:n valikoima koostuu kansainvälisistä ja kotimaisista alkoholijuomista. Tuotekategorioissa painotus on viinessä, väkevissä ja panimojuomissa. Suomalaisista valmistajista alkuvaiheessa mukana ovat Mallaskosken Panimo ja Teerenpeli Panimo & Tislaamo.

”Satsaamme ensisijaisesti asiakaspalveluun ja joustavuuteen. Emme kilpaile sellaisten ulkomaisten yritysten kanssa, jotka soveltavat etäostoja ja jättävät verot Suomeen maksamatta. Toimimme kaikkien lakien ja asetusten mukaisesti. Silti hintamme ovat jopa alle Suomen Alkon hintatason”, sanoo Momentin Groupin toimitusjohtaja Teemu Lehto.

Juomien tilaaminen onnistuu joko suomenkielisestä eDrinks.fi-verkkokaupasta tai Momentin Groupin ravintoloihin sijoitettavilla asiakaspäätteillä. Ensimmäinen pääte on jo käytössä ravintola Rööperin Hopstopissa Helsingin Punavuoressa.

Tilaukset ovat perillä Suomessa 2–4 arkipäivässä suoraan kotiin tai haluttuun osoitteeseen toimitettuna. Virossa eDrinksillä on seitsemän myymälää. Neljä juomakaupoista sijaitsee Tallinnassa, kaksi Tartossa ja yksi Tabasalussa Tallinnan lähellä.

Suomessa eDrinksin veroedustajana toimii Capstock Oy, joka tilittää kaikki verot täysimääräisinä Suomen verottajalle. Capstock kuuluu Momentin Group -konserniin.

Momentin Group hankki omistukseensa virolaisen eDrinks-myymäläketjun kaksi vuotta sitten. Konsernin tytäryhtiö Momentin Eesti omistaa kauppaketjusta 70 prosenttia. eDrinksin toimitusjohtajalla, virolaisella Indrek Järmalla, on 30 prosentin vähemmistöosuus yrityksestä.

Momentin Group on suomalainen juoma- ja ravintola-alojen monitoimiyritys. Konserniin kuuluu Suomessa 12 ravintolaa, Mallaskosken Panimo ja Brew Seeker -maahantuontiyritys. eDrinks-juomakauppaketjun lisäksi Momentin Groupilla on laatujuomien ja maahantuonti- ja jakelutoimintaa kaikissa kolmessa Baltian maassa.

Lehdon perheen omistaman Momentin Groupin palveluksessa on 150 työntekijää. Konsernin liikevaihto on vuonna 2020 yhteensä noin 22 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös