Yritysuutiset

Stora Enso on jatkossa yhä enemmän pakkaustarvikkeiden ja biomateriaalien toimittaja

Stora Enso metsäyhtiö osakekurssi sijoittaminen talous pörssi

Metsäyhtiö on asettanut uusia taloudellisia tavoitteita.

Stora Enso on päivittänyt strategiaansa ja tiettyjä taloudellisia tavoitteitaan tukeakseen konsernin kasvun ja arvonluonnin painopisteitä. Päivitetty strategia ja taloudelliset tavoitteet esiteltiin keskiviikkona Stora Enson pääomamarkkinapäivän webcast-lähetyksessä.

”Olemme uudistaneet strategiaamme ja pitkän tähtäimen taloudellisia tavoitteitamme, jotta liiketoimintamme tukisi paremmin kasvua ja arvonluontia. Samalla jatkamme arvon luomista biotaloudessa uusiutuvilla tuotteillamme, jotka ratkaisevat globaaleja kestävyyshaasteita. Keskitymme vastaamaan asiakkaidemme vaatimuksiin ympäristöystävällisistä ja kiertotalouteen perustuvista ratkaisuista ja panostamme innovaatioihin,” kertoo toimitusjohtaja Annica Bresky.

Stora Ensolla on jatkossa kolme kasvun painopistealuetta:

  1. Packaging Materials ja Packaging Solutions, joita ohjaavat muovittomien ja ympäristöystävällisten, kiertotalouden näkökulmasta suunniteltujen pakkausten suuri kysyntä. Stora Enso on markkinajohtajia ja yhtiö näkee houkuttelevia investointimahdollisuuksia.
  2. Wood Products -divisioonaan kuuluva Building Solutions, jota ohjaavat puurakennusten kasvavat markkinat. Stora Enso tarjoaa vaihtoehtoja fossiilipohjaisille rakennusmateriaaleille ja on johtava globaali toimittaja.
  3. Biomaterials -divisioonassa innovaatio-ohjelma keskittyy ligniiniin, ja innovaatiot kohdistuvat vahvaan kasvuun uusissa sovelluksissa ja uusilla markkinoilla.

Yhtiön arvonluonnin pohjana toimivat ja kasvualueita tukevat sen merkittävät metsävarat, jotka takaavat uusiutuvan ja hinnaltaan kilpailukykyisen kuidun sekä Wood Products -divisioonan sahat, jotka tuottavat kuitua sellutehtaillemme sekä toimivat kasvupohjana Building Solutionsille. Lisäksi Stora Enson sellutehtaat tukevat kartonki- ja paperituotantoa.

Latinalaisessa Amerikassa sijaitsevat erittäin kilpailukykyiset eukalyptussellutehtaat ja pohjoismaiset erikoissellutehtaat tuottavat vahvaa kassavirtaa.

Sanomalehtipaperin tuotanto ei ole jatkossa Stora Enson kasvualue. Yhtiön mukaan Paper-divisioona jatkaa toimintaansa kassavirran maksimoimiseksi supistuvilla markkinoilla. 

”Tiivistetysti, keskitymme johtaviin asemiin ja kasvun kiihdyttämiseen Packaging Materials- ja Packaging Solutions -divisioonissa sekä Building Solutionsissa ja Biomaterialsin innovaatioissa. Innovaatiohankkeemme tulevat keskittymään uusiin, vastuullisiin pakkausmateriaaleihin ja barrier-päällysteisiin sekä ligniinin tarjoamiin mahdollisuuksiin biokemiassa. Metsämme, perinteiset puutuotteemme ja markkinasellu muodostavat perustan konsernimme arvonluonnille”, Annica Bresky toteaa.

Stora Enso päivitti myös pitkän tähtäimen taloudellisia tavoitteitaan.

Konsernitasolla on uusia kasvua ja sijoitetun pääoman tuottoa (ROCE) koskevia tavoitteita. Myös Packaging Solutionsin ja Forestin divisioonakohtaiset tavoitteet muuttuvat. Lisäksi osinkopolitiikkaa on päivitetty niin, että tavoitteena on jakaa 50 prosenttia osakekohtaisesta tuloksesta ilman käyvän arvon muutoksia suhdannekierron aikana. Muut tavoitteet pysyvät ennallaan.

Sijoitetun pääoman tuoton tavoite on vähintään 13 prosenttia ilman Forest-divisionaan ja kasvutavoite vähintään 5,0 prosenttia vuodessa. Aiemmin yhtiön tavoitteena oli kasvaa markkinoita nopeammin.

Stora Ensoa seuraavista analyytikoista neljä antaa osakkeelle ostosuosituksen, kolmen suositus on lisää, kuuden suositus on pidä ja yhden suositus on vähennä. Osakkeen konsensuksen mukainen tavoitehinta on 14,6 euroa, kun tämän hetken kurssinoteeraus on 13,7 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös