Asunnot ja kiinteistöt

Asuntokauppaa käytiin vilkkaasti marraskuussa

Marraskuussa vanhoja asuntoja myytiin Suomessa peräti 17,2 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Marraskuun myyntiluvut olivat kuluvan vuoden kolmanneksi korkeimmat, kertoo Huoneistokeskus tiedotteessaan.

Pääkaupunkiseudulla vanhojen asuntojen kauppamäärät nousivat marraskuussa 17,9 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Muualla Suomessa kauppamäärät nousivat 16,9 prosenttia.

”Vanhojen asuntojen kauppamäärät olivat marraskuussa reippaasti edellisvuosia (2015-2019) korkeammalla tasolla. Vuoteen 2019 verrattuna esimerkiksi Espoossa vanhojen asuntojen kauppamäärät nousivat marraskuussa 29,3 % ja Tampereella 25,8 %”, Huoneistokeskuksen liiketoimintajohtaja Kari Virta sanoo. 

Vanhojen asuntojen kauppamäärät nousivat marraskuussa myös Helsingissä (+17,1 %), Vantaalla (+8,3 %), Turussa, (+0,4 %), Oulussa (+24,3 %), Kuopiossa (+39,5 %), Jyväskylässä (+20,5 %), Joensuussa (+35,5 %), Porvoossa (+30,8 %), Kouvolassa (+2,6 %) ja Porissa (+25,0 %). Vanhojen asuntojen kauppamäärät laskivat marraskuussa vain Lahdessa (-0,6 %).

Vuosi 2020 oli poikkeuksellinen myös asuntokaupan suhteen ja myös ensi vuodesta odotetaan positiivista.

Kumulatiivisesti tarkasteltuna kuluvana vuonna tammi-marraskuussa vanhoja asuntoja on myyty lähes saman verran kuin viime vuonna; noin 0,8 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019. Vahvasti alkaneen alkuvuoden jälkeen asuntokauppa hiljeni huhtikuussa koronan myötä: kauppamäärät laskivat huhti- ja toukokuussa noin kolmanneksella edellisvuodesta.

Mökkikauppa kuitenkin kävi vilkkaana. Koko maan tasolla mökkikauppa kasvoi 40 prosenttia tammi-kesäkuussa vuoden takaiseen verrattuna.

Kesällä kaupankäynti alkoi elpyä nopeasti ja syyskuussa vanhojen asuntojen kauppamäärät nousivat selvästi edellisvuodesta. Vanhoja asuntoja myytiin tuolloin 7,1 % enemmän kuin vuosi sitten syyskuussa.

”Vaikka vuoden 2020 asuntokauppaluvut ovat monessa kaupungissa negatiivisia, useampia poikkeuksiakin on: asuntokauppoja tehtiin tammi-marraskuussa Espoossa 1,1 %, Tampereella 0,4 %, Jyväskylässä 4,7 % ja Oulussa peräti 5,9 % enemmän kuin edellisvuonna”, Kari Virta sanoo.

”Ensi vuodesta ennustamme vilkkaampaa asuntokauppavuotta. Korona vähensi tarjontaa, mutta ei kysyntää. Tosiostajat ovat liikkeellä ja paikoin kysyntää on selvästi enemmän kuin tarjontaa. Positiiviset uutiset koronarokotteista ovat lisänneet uskoa tulevaisuuteen, ja erityisesti ostotoimeksiantoja on tehty viime aikoina vilkkaasti, ja sen kehityksen odotamme myös jatkuvan. Katsomme siis ensi vuoteen positiivisina”, Virta sanoo.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös