Markkinakommentit

Britanniassa havaittu ärhäkämpi koronaviruksen muoto säikäytti markkinat

OMXH Helsingin pörssi sijoittaminen
Helsingin pörssin hintaindeksi.

USA:n jättimäisen elvytyspaketin eteneminen ei markkinoita tällä hetkellä innosta, kun korona näytti jälleen voimansa.

Yhdysvaltain kongressi saavutti sunnuntai-iltana vihdoin ja viimein yhteisymmärryksen koronatukipaketista, jonka suuruus on 900 miljardia dollaria. Jättimäinen tukipaketti sisältää työttömyyskorvauksia ja suoria tukia koronaviruksesta aiheutuneille tulonmenetyksille ensi vuoden alusta lähtien.

Uuden tukipaketin myötätuuli ei paljon markkinoita kuitenkaan lämmittänyt ja Euroopassa nähtiin rajuja kurssiliikkeitä alaspäin. Stoxx Europe 600 -indeksi laski 2,3 prosenttia.  Myös jenkkipörssit kääntyivät laskuun. Tiistaina jenkkifutuurit ovat jatkaneet laskua. Suomessa Helsingin pörssi laski maanantaina lähes kaksi prosenttia.

Markkinoilla huolia lisää Britanniassa nopeasti leviävä koronaviruksen uusi muoto, joka näyttää leviävän aiempaa ärhäkämmin. Uuden koronamutaation vuoksi suuri osa Euroopan maista on keskeyttänyt tai aikoo keskeyttää matkustajalennot Britanniasta.

Maailman terveysjärjestö WHO kehotti sunnuntaina Euroopan maita vahvistamaan toimia Britanniassa havaittua koronaviruksen uutta muunnosta vastaan. WHO:n mukaan ympäri Eurooppaa tartunnat ovat voimistuneet ja levinneet laajalle, joten maiden täytyy lisätä kontrollia ja ennaltaehkäiseviä toimia.

Maanantain kurssilasku herättää kysymyksen mahdollisesta korjausliikkeestä viime viikkojen kurssinousun jälkeen.

”Vaikka korjausliikkeiden mahdollisuus on aina olemassa, odotamme osakkeiden kuitenkin nousevan seuraavien 12 kuukauden aikana ja pidämme osakkeet ylipainossa ja korkosijoitukset alipainossa”, kertoo Danske Bank aamukatsauksessaan.

Pankin mukaan näkymät 2021 toiselle vuosipuoliskolle ovat kirkastuneet, ja vähän aikaa sitten Danske Bank nosti syklisyyttä lisäämällä teollisuussektorin ylipainoon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös