Yritysuutiset

Suoratoistopalvelu Netflix kertoi rajusta tilaajamäärien kasvusta

Tilaajamäärä ylitti 200 miljoonaa käyttäjää, mutta lisäksi Netflix saavutti toisenkin virstanpylvään.

Netflix kertoi tiistaina pörssin sulkeuduttua, että se on saanut viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 8,5 uutta tilaajaa. Tilaajamäärä ylitti sen oman ennusteen, joka oli ollut kuusi miljoonaa tilaajaa.

Tilaajamäärää kasvattivat esimerkiksi Netflixin suositut tv-sarjat “The Queen’s Gambit” ja “Bridgerton”. Myös koronakriisi on ollut yhtiölle etu, kun ihmiset eivät ole voineet elokuvissa ja konserteissa.

What’s on Netflix -sivusto kertoo, että vuoden 2020 aikana Netflix julkaisi runsaasti muitakin katsojaennätyksiä rikkoneita sarjoja ja elokuvia. Sivuston mukaan kymmenestä Netflixin historian katsotuimmasta Originals-sarjasta ja -elokuvasta kuusi ilmestyi vuonna 2020.

Netflixin liikevaihto ylitti niukasti analyytikoiden konsensusennusteet. Liikevaihto oli loka-joulukuussa 6,6 miljardia dollaria, kun analyytikot ennustivat keskimäärin 6,6 miljardin dollarin liikevaihtoa. Osakekohtainen tulos jäi kuitenkin hieman alle 1,2 dollariin, kun konsensusodotus oli 1,4 dollaria.

Osake kipusi jälkimarkkinoilla 13 prosenttia.

Sijoittajia varmasti myös lämmitti Netflixin ilmoittama tieto siitä, ettei sen enää tarvitse lainata rahaa viihdeimperiuminsa rakentamiseen.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Netflixin tulosraportissa oli kaksi tärkeää virstanpylvästä.

Ensinnäkin Netflixin käyttäjämäärät ylittivät 200 miljoonan käyttäjän rajan ensimmäisen kerran. Lisäksi yhtiön kassa nousi 8,2 miljardiin dollariin, minkä ansiosta yhtiö ei enää tarvitse ulkopuolista rahoitusta.

Nyt Netflix jopa suunnittelee omien osakkeiden ostoja, mitä se ei ole tehnyt 10 vuoteen.

Yhtiö on varovainen tämän vuoden arvioissaan. Netflix odottaa tämän vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä kuutta miljoonaa uutta tilaajaa. Analyytikot odottavat kuitenkin 7,45 miljoonaa uutta tilaajaa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös