Sijoittaminen

Onko nyt aika huolestua osakemarkkinoiden kuplasta? | SalkunRakentaja-podi | Jakso 55

SalkunRakentajan podissa pohdiskellaan onko osakemarkkinoilla nyt kupla ja miten siihen tulisi suhtautua.

Taksikuskien antamien sijoitusvinkkien lukumäärän kasvu sekä kuumien listautumisten yhteydessä nähtävät sadan prosentin päivänousut ovat monelle kuplan merkki.

Markkinoita leimaavat nyt eksoottisten ja astetta monimutkaisempien sijoitustuotteiden huima suosio SPAC-osakkeineen, -yksikköineen ja -warrantteineen.

Samalla niin sanottujen RobinHood-treidaajien tehtailemat ja puhtaaseen spekulaatioon perustuvat sijoitusvinkkivideot saavat useammankin sijoittajan muistelemaan vuosituhannen teknokuplaa ja sen puhkeamista.

Kyse ei ole vain siitä onko Teslan huimasti noussut markkina-arvo kohdillaan, vaan myös siitä miten Elon Muskin kahden sanan väärin tulkittu twiitti riittää nostamaan tuiki tuntemattoman Signal Advance-yhtiön osaketta yli tuhannella prosentilla.

Kun vielä Indereskin keventää Revenion Groupin painoa salkussaan ja lisää käteisen määrää, on monella sijoittajalla pohdinnan paikka.

SalkunRakentajan podissa Jorma Erkkilä ja Henri Blomster pohdiskelevat voisiko osakemarkkinoilla olla nyt kupla ja ennen kaikkea sitä kuinka paljon aikaa sijoittajan kannattaa mahdollisen kuplan pohdiskeluun käyttää.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös