Talouden trendit

Jättipankit suunnittelevat bitcoinien ja muiden kryptovaluuttojen hallinnointia

Kryptomarkkinat kiinnostavat yhä enemmän institutionaalisia toimijoita. Siksi myös jättipankkien mielenkiinto kryptomarkkinoita kohtaan on herännyt.

Uutistoimisto Bloomberg ja kryptovaluuttoihin keskittyvä Coindesk-sivusto kertovat, että jättipankit Goldman Sachs, JPMorgan ja Citi aikeissa alkaa hallinnoinoida kryptovaluuttoja. Pankit harkitsevat ottavansa kryptovaluutat hallinnoitavakseen eli käytännössä varainhoitoon ja kryptovaluuttojen säilytykseen.

Goldman Sachs on tehnyt tietopyynnön selvittääkseen mahdollisuuksia ryhtyä hallinnoimaan asiakkaidensa kryptovarallisuutta. Coindeskin saama tieto on peräisin Goldman Sachsin sisäiseltä lähteeltä. Suomessa aiheesta kertoo Bittiraha.fi-sivusto.

Pankki on osoittanut mielenkiintonsa kryptovaluuttoja kohtaan ainakin yhdelle kryptovaluuttatoimijalle vuoden 2020 lopussa. Goldmanin kiinnostus kryptomarkkinaan olisi osa laajempaa digitaalista strategiaa, Coindesk arvioi.

“Kuten JPMorgan, myös me olemme tehneet tietopyynnön tutkiaksemme mahdollisuuksia digitaalivarallisuuden hallinnalle. Tutkimme laajasti eri mahdollisuuksia ja tulemme pian päättämään, mikä on seuraava askeleemme,” tietolähde kertoi.

JPMorganin ja Goldman Sachsin suunnitelmat liittyvät Yhdysvalloissa tapahtuvaan lainsäädännön muutokseen. San Franciscossa sijaitseva Anchorage-pankki sai ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain valuuttavalvontaviranomaiselta luvan toimia kryptovaluuttojen hallinnointipalveluna.

Anchoragen pääjohtaja Diogo Mónica kertoo, että lainsäädäntömuutos houkuttelee monet suuret instititutionaaliset toimijat ottamaan kryptovaluutat käyttöönsä.

Goldman ei kuitenkaan aio ryhtyä kryptovaluuttojen välittäjäksi. Se ei halua kilpailla Anchoragen, BitGon tai Coinbasen kanssa kryptojen kaupankäynnissä.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös