Yritysuutiset

Mediakonserni Ilkka julkisti positiivisen tulosvaroituksen – osake kipusi yli 16 prosenttia

Ilkka osakekurssi sijoittaminen talous pörssi

Pohjalainen mediakonserni Ilkka-Yhtymä antoi tiistaina positiivisen tulosvaroituksen. Yhtiö muuttaa tulosohjaustaan koskien vuoden 2020 oikaistua oman toiminnan liikevoittoa.

Alustavien tietojen mukaan neljännen vuosineljänneksen 2020 kannattavuus on ennakoitua parempi ja on noin edellisen vuoden tasolla. Tästä syystä Ilkka-Yhtymä arvioi koko vuoden 2020 oikaistun oman toiminnan liikevoiton ylittävän edellisen vuoden tason.

Aiemmin marraskuussa 2020 julkistamassaan osavuosikatsauksessa Ilkka oli antanut näkymät vuodelle 2020. Tuolloin yhtiö näkymät ennallaan, vaikka nykyisissä poikkeusolosuhteissa niihin liittyy edelleen paljon epävarmuutta. Yhtiö arveli, että koronavirusepidemia ja siihen liittyvät rajoitustoimet heikentävät liiketoiminnan kannattavuutta ja laskevan liikevoittoa edellisvuodesta.

Yritysostoista johtuen konserni odottaa liikevaihdon nousevan edellisestä vuodesta.  Oikaistun oman toiminnan liikevoiton yhtiö arvioi myös nousevan edellisvuodesta.

Alma Media Oyj:n osingolla on merkittävä vaikutus konsernin tulokseen. Ilkka omistaa Almasta 10,9 prosenttia.

Aiemmin Ilkka tiedotti 30.joulukuuta sen osakkuusyhtiön Arena Partners Oy:n tekemästä osakekaupasta ja sen myyntivoitosta. Myyntivoitolla ei ole vaikutusta Ilkka-Yhtymän oikaistuun oman toiminnan liikevoittoon, mutta sillä on merkittävä vaikutus Ilkka-Yhtymän tilikauden 2020 tulokseen osakkuusyhtiötuloksen kautta.

Ilkka-Yhtymän tilikauden 2020 osakkuusyhtiötulos paranee arviolta noin 15 miljoonalla eurolla Arena Partners Oy:n myyntivoiton seurauksena.

Ilkka-Yhtymä on mediakonserni, jonka muodostavat emoyhtiö Ilkka-Yhtymä Oyj, painotoimintayhtiö I-print Oy, kustannusyhtiö I-Mediat Oy ja ohjelmistoyritys Liana Technologies Oy. I-Mediat Oy:llä on kaksi tytäryhtiötä, somessa.com Oy Ab ja Myynninmaailma Oy.

Konserninkeskeisenä tavoitteena on ollut liikevaihdon kääntäminen merkittävään kannattavaan kasvuun. Toimenpiteet tämän tavoitteen saavuttamisessa näkyivät kolmannen vuosineljänneksen liikevaihdon kasvussa, joka oli 32,7 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Liikevaihdon kasvu tosin ei ollut orgaanista vaan se johtui yrityshankinnoista, joita yhtiö teki vuoden 2019 aikana (somessa.com Oy Ab ja Myynninmaailma Oy) ja tammikuussa 2020 (Liana Technologies Oy).

Tammi-syyskuussa 2020 Ilkan tulos jäi 2,8 miljoonaan euroon edellisvuoden 3,6 miljoonasta eurosta.

Toimitusjohtaja Olli Pirhonen kertoi kolmannen vuosineljänneksen tulosraportin yhteydessä, että koronavirusepidemian vaikutukset konsernin eri osiin vaihtelevat suuresti.

Konsernin uusien liiketoimintojen osalta epidemian liiketoimintaa heikentävät vaikutukset ovat vaikutuksiltaan rajatumpia. Pirhosen mukaan digitaalisten markkinointipalveluiden sekä viestinnän ja markkinoinnin teknologiapalveluiden kysyntä on ollut vakaampaa koronatilanteen osaltaan vauhdittaessa yritysten panostuksia digitaalisten palveluiden kehitykseen.

Ilmoitusmyyntiin poikkeustilan vaikutus on sen sijaan ollut merkittävä ja samanlainen kehitys on ollut nähtävissä myös painopalveluissa.

Pirhosen mukaan kolmannen vuosineljänneksen aikana ilmoitusmyynnin kehitys elpyi hieman edelliseen vuosineljännekseen verrattuna, mutta markkinatilanne jatkui erittäin haastavana. Samanlainen kehitys oli nähtävissä myös painopalveluissa.

Ilkka-Yhtymä julkaisee 25.2.tilinpäätöstiedotteen vuodelta 2020.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös