Yrittäjyys

Suomalainen startup-yhtiö tavoittelee jenkkimarkkinoita virusvapailla huoneilla

Suomalainen Vetrospace yhtiö on kehittänyt turvallisia, virusvapaita huoneita yli vuoden.

Vetrospace vierusvapaa huone

Huoneissa pystytään yhtiön mukaan erikoistekniikan avulla hävittämään kaikki haitalliset ilmanpuhtaudet, myös virukset, kuten korona-virus.

Nyt Vetrospace Oy:n huoneet ovat läpäisseet Yhdysvalloissa Clark Dynamics laboratorion tekemät maanjäristystestit parhailla mahdollisilla arvoilla. Yhtiö saavutti IBC special seismic certifikaatin korkeimmalla tasolla.

”Tämä mahdollistaa virusvapaisen huoneittemme myynnin Los Angelesin alueelle, joka on aktiivista maanjäristysaluetta”, kertoo Vetrospacen toimitusjohtaja Jouko Urpolahti.

Urpolahden mukaan Vetrospacen huoneiden rakenteet testattiin maanjäristystä simultoivalla alustalla ja ne läpäisivät kaikkein vaativimmat testit.

”Ne ovat siis erittäin turvallisia maanjäristysalueilla”, painottaa Clark Dynamics laboratorion tutkija Dan Junker.

”Vetrospacen huoneen runko oli kiinnitetty ravistelupöytään. Sen läpi kulki seisminen simulaatio ja insinöörimme työskentelivät testilaboratorion henkilökunnan kanssa. Testin jälkeen he analysoivat huoneen rakenteellisen eheyden”, Junker kertoo.

Vetrospace-huoneiden täysimittaiset seismiset simulaatiot antavat Junkerin mukaan selkeän osoituksen huoneiden turvallisuudesta, antaen samalla asiakkaille varmuuden siitä, että he saavat Yhdysvaltojen tiukimpien seismisten standardien mukaiset tilat.

Huoneissa käytettävä CME-tekniikka tuhoaa 99,9 prosenttia ilman ja pintojen epäpuhtauksista. Tutkimusten mukaan myös koronavirus tuhoutuu Vetrospacen huoneissa.

”Toimitamme huoneita jo eri puolille Yhdysvaltoja, nyt pääsemme markkinoille myös Los Angelesin ja Palo Alton alueella”, Urpolahti painottaa.

Vetrospace julkisti alkuvuodesta suuren tilauksen Yhdysvaltoihin. Suuri amerikkalainen pankki on tilasi suomalaisyritykseltä yli 200 erikoishuonetta.

”Tilaus sisälsi yli 200 patentoitua Vetrospace tilaa sisältäen muun muassa 140 virusvapaata puhelintilaa ja kokoustilat patentoidulla Vetrospace CME tekniikalla. Tilat toimitetaan pankin uuteen pääkonttoriin Texasiin”, toimitusjohtaja toteaa.

Vetrospacen erikoishuoneet on ensimmäinen eurooppalainen huoneratkaisu, joka on läpäissyt vaativat seismiset testit Yhdysvalloissa.

Vetrospace on perustettu vuonna 2017. Se teki vuonna 2019 vajaan 2,4 miljoonan euron liikevaihdon ja 0,2 miljoonan euron liikevoiton. Liikevaihto nousi yli 60 prosenttia edellisvuodesta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös