Yritysuutiset

Basware ylitti tulosodotukset selvästi, näkymiin ei silti muutosta

Basware kärsii edelleen pandemian aiheuttamasta epävarmuudesta.

Taloushallinnon pilviratkaisuja tarjoava Basware on aloittanut vuoden vahvasti. Liikevoitto nousi tammi-maaliskuussa 1,38 miljoonaan euroon, kun vuosi sitten liikevoitto oli vain 0,1 miljoonaa euroa.

Tuloskehitys ylitti reippaasti analyytikoiden 0,9 miljoonan euron konsensusennusteen, tosin analyytikkoennusteiden hajonta oli suurta.

Liikevaihto laski 1,3 prosenttia viime vuodesta 37,7 miljoonaan euroon. Yhtiölle tärkeä Cloud-liikevaihto sen sijaan nousi 4,6 prosenttia 29 miljoonaan euroon. Cloud-tilauskertymä kuitenkin laski 20,7 prosenttia vajaaseen 2,9 miljoonaan euroon.

Yhtiön toimitusjohtaja Klaus Andersen kertoo, että Baswaren kannattavuus ja kassavarat jatkoivat positiivista kehitystään vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana liikevaihdon kehittyessä odotusten mukaisesti.

”Cloud-liikevaihto kasvoi 6 prosenttia ja konsultointipalveluliiketoiminnan liikevaihto kasvoi 12 prosenttia orgaanisesti ilman valuuttakurssien vaikutusta, ja se kompensoi odotetusti ylläpitoliiketoiminnan liikevaihdon kiihtynyttä laskua ensimmäisellä neljänneksellä”, Andersen toteaa.

Andersenin mukaan tilauskertymään vaikutti edelleen ensisijaisesti pandemiasta johtuva epävarmuus liiketoimintaympäristössä.

”Varovaisuus erityisesti suurten yritysten keskuudessa jatkui ensimmäisellä neljänneksellä ja se vaikutti myyntimme aktiviteetteihin.”

Baswaren Partner- ja co-exist-strategia saavutti merkittävän virstanpylvään ensimmäisellä neljänneksellä, toimitusjohtaja kertoo.

”Allekirjoitimme sopimuksen Harbour Energy Plc:n, johtavan itsenäisen Pohjanmeren öljyn ja kaasun toimittajayhtiön, kanssa ja tämä sopimus solmittiin kumppanivetoisesti yhdessä maailmanlaajuisen hankintaan keskittyvän kilpailijamme kanssa. Maaliskuussa PwC Saksa, johtava tilintarkastukseen ja konsultointiin keskittynyt yritys, liittyi osaksi kumppaniverkostoamme ja käyttää Baswaren pilviratkaisuja osana talouden transformaatioprojektien toimittamista asiakkailleen.”

Basware säilyttää ohjeistuksen koko vuoden 2021 osalta ennallaan ja odottaa edelleen liiketoimintaympäristön palautuvan asteittain normaalille tasolle vuoden toisella puoliskolla. Yhtiö odottaa liikevoiton pysyvän samalla tasolla tai olevan parempi edellisvuoteen nähden.

Vaikka Basware ylitti konsensusodotukset tuloksen suhteen ensimmäisellä vuosineljänneksellä, eivät sijoittajat tulosraportista ilahtuneet. Yhtiön osake on 2,9 prosentin laskussa noin kello 10.30.

Kommentoi
Ylös
>