Yritysuutiset

Rapala nosti näkymiään – kalastusharrastus on ”koronaturvallinen” harrastus

Kalastusvälineyritys Rapala on jo kuudes Helsingin pörssin positiivinen tulosvaroittaja tänä vuonna.

Rapalan näkymät vuodelle 2021 ovat parantuneet ensimmäisen kolmen kuukauden odotettua vahvemman taloudellisen kehityksen johdosta sekä loppuvuoden parantuneiden positiivisten liiketoimintanäkymien myötä.

Konserni odottaa nyt koko vuoden 2021 vertailukelpoisen liikevoiton kasvavan merkittävästi edellisvuodesta. Keskeisimmät ajurit parantuneiden näkymien taustalla ovat poikkeuksellisen hyvä talvimyynti, vahvana jatkuva kalastustuotteiden kysyntä harrastuksen ollessa maailmanlaajuisesti suosittu koronaturvallinen aktiviteetti sekä odotettua nopeampi strategian toimeenpano.

Loppuvuoteen liittyy tästä huolimatta yhä tiettyä epävarmuutta ja koronapandemia on edelleen riskitekijä koko vuoden kehitykselle. Pandemia voi vaikuttaa yhtiön toimintaympäristöön monella tapaa, esim. liikkumisrajoitusten, myymälöiden sulkemisten, etäisyyksien pitämisen sekä kuluttajaluottamuksen muutoksen kautta.

Päivitetyt näkymät vuodelle 2021:
Konserni odottaa vuoden 2021 vertailukelpoisen liikevoiton (ilman realisoitumattomien operatiivisia eriä suojaavien valuuttajohdannaisten markkina-arvostuksia ja muita vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä) kasvavan merkittävästi edellisvuodesta.

Aikaisemmat näkymät vuodelle 2021 (annettu 9.2.2021):
Konserni odottaa vuoden 2021 vertailukelpoisen liikevoiton (ilman realisoitumattomien operatiivisia eriä suojaavien valuuttajohdannaisten markkina-arvostuksia ja muita vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä) olevan samalla tasolla tai korkeampi kuin edellisenä vuonna.

Vertailukelpoisin valuuttakurssein Rapalan liikevaihto laski viime vuonna orgaanisesti 2,5 prosenttia vertailukaudesta. Myyntiä laskivat Shimanon ja tiettyjen muiden kolmansien osapuolien jakelusopimusten päättäminen. Toisaalta
konsernien omien tuotteiden myynti kasvoi vuodesta 2019 koronapandemian vaikeuttamasta ensimmäisestä vuosipuoliskosta huolimatta.

Analyysitalo Inderes ennustaa Rapalan osakekohtaisen tuloksen nousevan viime vuoden 0,31 eurosta 0,34 euroon. Tuolla ennusteella yhtiön oikaistu P/E-kerroin on 20,7x, mikä on korkeampi kuin kolmena edellisvuotena keskimäärin.

Rapala on maailman johtava kalastusvälineyritys ja globaali markkinajohtaja uistimissa, kolmihaarakoukuissa ja kalastukseen liittyvissä veitsissä ja työkaluissa. Konsernilla on myös vahva maailmanlaajuinen markkina-asema muissa urheilukalastuksen tuotekategorioissa ja Rapalan jakeluverkosto on alan kattavin.

Konsernin päätuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Ranskassa, Virossa, Venäjällä, Indonesiassa ja Isossa-Britanniassa. Rapalan liikevaihto vuonna 2020 oli 261 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 2 100 henkilöä 42 maassa. Rapala VMC Oyj:n osakkeella on käyty kauppaa Nasdaq Helsingissä vuodesta 1998.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös